Bodensjön Runt med Rhenfallen
-tre länder på 8 dagar

Bodensjön är en av Europas vackraste sjöar, här möts Tyskland, Österrike och Schweiz. Här ser man de storslagna Alperna i bakgrunden och de grönskande fruktträdgårdarna och vinodlingarna längs stränderna.
Klimatet är milt och behagligt, från tidig vår till sen höst. Runt hela sjön finns en cykelväg ”Bodensee Radweg”, som utgör en perfekt tur för de allra flesta cyklister. Städerna och byarna runt sjön är vackra och välkända. Konstanz med blomsterön Mainau, är älskad inte minst av oss svenskar, Lindau, Bregenz, Friedrichshafen. Meersburg för att nämna några.
På denna resa får ni uppleva Europas högsta vattenfall - Rhenfallen. 

Cyklingen är lätt
Bodensee Radweg, cykelvägen runt hela sjön, är en av de populäraste i hela Europa. De asfalterade cykelvägarna går mestadels direkt vid stranden, ibland på de vägar som löper läng sjön, mestadels utan backar. För den som så önskar kan cykelvägen kompletteras med båtsträckor. Denna resa är på ca 285 km. Dag 2 och 7 några stigningar men i övrigt helt platt.

Hotell
Vi har gjort ett programförslag som omfattar 8 dagar med 7 övernattningar, med start och avslutning i Konstanz. Totalt ca 285 km.  Extranätter kan bokas på valfri övernattningsort. Trevliga, välbelägna hotell av god medelklass, alla rum med dusch och wc (kat B) alternativt speciellt uvalda hotell av högre standard,( Kat A)
Vi bokar enligt era önskemål.

När vill ni resa?
Vi bokar in er på valfritt datum under perioden 24 mars t o m 24 oktober 2018. Resan sker på egen hand.

Transfer från flygplatsen
Närmsta flygplats är Zürich. Bland annat SAS har flera avgångar. Härifrån finns tåg direkt från flygplatsen till Konstanz, tar ca en timma. Biljett kan lösas på flygplatsen. 

Ladda ner reseprogrammet här:

Pris: fr 5 900 kr/person
Pris för 2018!

Bagagetransport ingår

Program

Avresa valfri dag 24 mars - 24 oktober 2018

Dag 1. Ankomst Konstanz.
Konstanz grundades av romarna redan på 200 talet, så börja gärna besöket med en promenad i gamla stan eller om tid finns, ett besök på blomsterön Mainau, som skapades av Greve Lennart Bernadotte. Under kvällen kan ni hämta ut era cyklar. Övernattning i Konstanz eller dess omgivningar
 
Dag 2. Konstanz – Radolfzell - Uberlingen (ca 50 km)
Er första cykeletapp tar er via halvön Bodanrück till den anrika kurorten Radolfzell. Vidare längs med övre delen av Bodensjön, kallad Uberlinger See, till staden Uberlingen, med en vacker strandpromenad.
 
Dag 3. Uberlingen - Kressbronn/Lindau  (ca 50-60 km )
Idag går cykelturen genom vinodlingar till Friedrichshafen, känd som Zeppelinstaden efter greve von Zeppelin, militär och uppfinnare, mest känd som byggare av styrbara luftskepp, därefter kallade Zeppelinare. Den 2 juli 1900, över Bodensjön, företog Zeppelin den första uppstigningen med det 128 meter långa luftskeppet LZ 1. Den urgamla staden Meersburg, vin, frukt och en underbar utsikt över alperna får vi uppleva under cykelturen till dagens mål Kressbronn, alternativt Lindau.
  
Dag 4. Kressbronn/Lindau –Höchst/Rorschach/Arbon. (Ca 35-60 km på cykel)
Färden går genom fruktodlingar till Lindau, på en ö i Bodensjön. Vidare till Bregenz i Österrike, berömd för sin festspelsscen ute i sjön, störst i världen i sitt slag. Vidare till dagens slutmål i området Rorschach alt. Höchst eller Arbon.

Dag 5. Region Höchst/Rorschach – Konstanz. (Ca 35-55 km på cykel)
Idag passerar ni Romanshorn, en viktigaste hamnstaden vid Bodensjön. Vidare genom den schweiziska kantonen Thurgau till Konstanz. Om ni inte hann med det första dagen, kanske ni passar på att besöka Mainau idag. Övernattning i Konstanz eller dess omgivningar.

Dag 6. Konstanz - Schaffhausen (ca 50 km) 
På cykel längs med södra stranden av Untersee, genom små idylliska schweiziska byar. Besök  staden Stein, med vackert utsmyckade hus, innan ni når dagens mål Schaffhausen. 

Dag 7. Schaffhausen - Rhenfallet - Konstanz. (ca 55 km + båtresa)
Utflykt till Rhenfallen, det högsta vattenfallet i Europa. En båt tar er det sista stycket fram till vattenfallet. Sedan per cykel tillbaka till Stein am Rhein för vidare färd till Gaienhofen. Där tar ni en färja till ön Reichenau, känd sedan medeltiden och idag på UNESCOs världsarvslista. Sedan en kort träcka med cykel tillbaka till Konstanz. 

Dag 8. Hemresa. Eller förlängning.

Så här tycker våra resenärer: Hej, vi har haft en mycket trevlig och bra cykeltur. Allt har fungerat mycket bra. Exceptionellt välplanerat med kartor och båtbiljetter mm. Bra och fina cyklar.  Vi är mycket nöjda

Vad kostar resan?

Priser per person i svenska kronor.
Utresedag: VALFRI

24/3-20/4,
8/10-24/10
 
21/4-4/5,
3/6-29/6,
25/8-7/10
5/5-2/6,
30/6-24/8
 
Dubbelrum Kat B 5  900 kr 7 100 kr 7 600 kr
Dubbelrum Kat A  8.480 kr 9 675 kr 10  200 kr
Cykelhyra    850 kr    850 kr    850 kr
Elcykel 1  850 kr 1 850 kr 1  850 kr
Extranätter kan bokas
på valfri övervattningsort
inkl frukost p p
  Från  675 kr   Från  675 kr    Från 675 kr

 Eventuellt kan sk turistskatt tillkomma med 1 -2€ per person och natt. Betalas direkt till hotellen.
Halvpension kan inte bokas på denna resa. Det finns gott om caféer och restauranger längs rutten och på de olika övernattningsorterna.
Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.

Bodensjön Runt ca 280 km (Klicka för större bild)

Allt detta ingår:

Bodensjön vid Konstanz Bodensjön vid Konstanz
 • 7 övernattningar i dubbelrum med dusch o wc, inkl frukost,
  i vald kategori
 • Bagagetransport mellan hotellen
 • Kartor och vägbeskrivningar 
  på engelska 
 • Entré Rosgarten Museum i Konstanz inkl en kopp kaffe
 • Båtresa Gaienhofen - Reichenau inkl. cykel. 
 • Båtresa vid Rhenfallen
 • Service hotline

Våra uthyrningscyklar vid Bodensjön

Cyklarna är av hög standard, metadels unisex, 7- växlade med fotbroms alt 24 växlade med handbroms. Cykelväska, styrstångsväska med kartfack, km-räknare, lås och reparationsset ingår i utrustningen.

Elcykel finns att hyra 8 växlad med handbroms samt även tandemcykel och barncyklar.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi också veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället. Ta med egen hjälm, rekommenderas.

Unisex-cykel 7 eller 24 växlar.
Elcykel