Athletic, Nyhet!

Gillar du utmaningar? Toscana, Piemonte, Venedig eller varför inte Mallorca?

För dig som cyklar regelbundet och har god kondition.

Utmanande terräng med stigningar av varierande längd.

Italien- Piemonte


Total längd: 510 km

Detta är en krävande cykel tur i vackra kuperade området Piemonte. Ni cyklar mellan vingårdar och genom typiska italienska små byar. Det finns möjlighet att förkorta etapperna eller hitta andra alternativ. 

Mästaren Fausto Coppi, "il Campionissimo", tränade benen i dessa backar. I dessa regioner får ni uppleva flera stigningar, nedförsbackar och vyer som är täckta av vingårdar. Här krävs det en stark beslutsamhet och är lämplig för erfarna cyklister med god kondtion. Gommen kommer också att njuta av detta område, eftersom det finns utmärkta viner att smaka samt specialiteter från Piemonte-köket och framför allt de berömda tryfflarna.

 

Italien- Toscana


Total längd: 623 km

Toscana är förmodligen Italiens mest kända och mest älskade landskap.

Här möter vi god mat, goda viner, vänliga människor, ett böljande landskap med cypresser, vingårdar och tusenåriga byar. På denna resa får ni verkligen uppleva det mesta av Toscana, Pisa, Lucca, Florens, Siena, liksom små historiska byar såsom Montalcino, Pienza, Volterra och Vinci. Underbara stigningar upp till Monte Serra och Apuanska alperna samt en oförglömlig etapp längs den "heroiska rutten",den klassiska tävlingsleden leden som tar er till Siena. www.eroica.cc En cykeltur för er som verkligen gillar utmaningar.


 

Frankrike- Alsace


Total längd: 474 km

Alsace med den berömda vinvägen. 
Alsace är känt för sitt goda vin, sina pittoreska små byar med korsvirkeshus, god mat och gemytliga små värdshus. I Alsace förenas det bästa av både Frankrike och Tyskland. Här möter vi vinodlingar med välkända sorter som Rieslig, Pinot Blac, Pinot Gris, Gewürtztraminer, Sylvaner, lokala specialitéer som Munster ost, surkål, Kougelhopf och Tarte Flambée. Vinvägen i Alsace Route du Vin, har en egen hemsida på svenska där ni kan se information om vingårdar, vilka som tar emot besök etc. www.vinsalsace.com 
En sträcka på cirka 475 km med fina cykelvägar och lätt kuperat i vinbergen. En medelsvår cykling som passar vana cyklister, Det går även bra att välja en lättare variant, en sträcka på 295 km. Se resan Strasbourg- Basel “normal”.

Italien – Bolzano-Venedig


Total längd: 510 km

Från de legendariska Dolomiterna till Adriatiska havet.
En tur som inkluderar Dolomiternas legendariska stigningar: Sella Group är början på resan som rekomenderas för vana cyklister med mycket god kondition. Med en total en höjdskillnad på 12 000 meter kommer du ner till Prosecco-kullarna och avslutar detta fantastiska äventyr i Venedig.
Detta är en krävande tur eftersom resplanen når många berömda klättringar för Giro d`Italia. Andra kortare alternativ finns. 
Utmanande rutter med branta kullar och längre uppförsbackar. Lämplig endast för passande, erfarna cyklister.

Mallorca- Runt


Total längd: 270 km 

Mallorca är sedan länge en favorit, både för oss svenska och internationellt. Dess sköna badstränder, stilla små havsvikar, vackra bergsområden och livliga badorter har något för varje besökare. 
Denna grönskande ö i Medelhavet med en 2000- årig historia har en speciell charm och lockar besökare året runt. 
Olivodlingar, apelsinodlingar och sömninga små byar möter er på cykelfärd i inlandet, glimrande havsvikar och vita sandstränder. 
Cyklingen är normal till medelsvår. En del uppförsbackar men även en hel del nedför. Mycket svåra sträckor genomförs med buss. Mestadels på mindre vägar, bruksvägar och mindre cykelvägar. Huvudelen asfalterande vägar. 

 

Längs Donau, Passau- Wien


Total längd: cirka 475 km 

Längs med hela Donaufloden sträcker sig en fin cykelväg, från Passau i Tyskland, genom Österrike med Linz, Wachaudalen, Wien, den så kallade ”Donau Radweg”.
När ni cyklar längs Donau får ni uppleva idylliska små byar, städer från romartiden, den välkända vinregionen Wachau med vinodlingar längs flodsluttningarna, gemytliga österrikiska värdshus med lokala specialitéer och sist men inte minst världsstaden Wien. Denna resa börjar i Passau och slutar i Wien. Vill ni stanna några extra dagar i Passau eller Wien så kan ni boka extranätter.