Donau med M/S Prinz. Katharina ****
och M/S SE-Manon ****

Passau-Wien-Bratislava-Budapest-Passau 2024
 

Upplev Donau, den blå floden, på bekvämast möjlig sätt, med kombinationen cykel och hotellbåt. Fina hytter, restaurang, salong, bar och soldäck. Poolen är tillgänglig juni-augusti. Fartyget förflyttar sig under dagen medan ni cyklar, framemot eftermiddagen går ni ombord till er väntande hytt och middag, inga väskor att packa.

Cyklingen går mestadels längs med floden, på den fina cykelvägen ”Donau Radweg”, Europas kanske finaste cykelväg. Denna cykeltur är enkel och lämplig även för nybörjare, utan backar.
Vissa dagar kan man välja mellan kortare och längre sträckor. Skulle ni inte vilja cykla en dag så åker ni helt enkelt med fartyget i stället.
Era medresenärer kommer från många olika håll i världen. Engelsktalande reseledare finns med ombord och ger er daglig information om de upplevelser
och sevärdheter som finns. All cykling sker på egen hand.

Ni kan välja mellan 2 förstklassiga fartyg:
MS Prinzessin Katharina och MS SE-Manon

Avgångar 2024 MS Prinzessin Katharina
Lördagar 13/4, 27/4, 11/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6, 13/7, 20/7, 17/8, 24/8, 28/9, 5/10 2024 .

Avgångar 2024 MS SE-Manon 
Fredagar  21/6, 28/6, 5/7, 26/7, 2/8, 9/8, 30/8, 6/9, 13/9, 20/9 2024.


MS Prinzessin Katharina
är ett trevligt fartyg av premium klass, 4 stjärnor ****,smakfullt inrett i klassisk stil, med trevlig personal. Det finns 2 däck, Övre däck och Huvuddäck (nedre däck) samt soldäck. Alla hytter är på ca 11 m2, är utsideshytter och har dusch/wc, hårtork, TV, telefon och individuellt reglerbar luftkonditionering.
MS Prinzessin Katharina kan ta 140 passagerare, är 110 meter långt, 11,20 meter brett. På det delvis övertäckta soldäcket finns solstolar och sittgrupper.
På det Övre däcket finns panoramarestaurangen, salong med bar, samt 29 tvåbäddshytter, en trebäddshytt samt en enkelhytt. Samtliga hytter har s.k. fransk balkong, dvs öppningsbara fönster ända ner till golvet. Ca 11 m2. 2-bäddshytterna har 2 sängar på golvet, en säng som på dagen används som soffa samt en bädd som  kan fällas upp så att man har mer plats i hytten. I trebäddshytten finns dessutom en övre bädd som fälls ner från väggen (max 80 kg). 
Huvuddäck finns 38 tvåbäddshytter samt en enkelhytt. Alla hytter ca 11 m2.
Hytterna har 2 sängar i vinkel på golvet samt ett panoramafönster, ej öppningsbart.
  
MS SE-Manon

är ett bekvämt och trevligt fartyg av premium klass, 4 stjärnor ****. Efter cykelturen kan ni koppla av i ett litet spa-område med bastu och bubbelpool, läsa en bok i biblioteket eller njuta av utsikten i panoramasalongen. På det delvis övertäckta soldäcket finns solstolar och sittgrupper samt en pool, ca 870m x 4,50 m.
Fartyget har 3 däck, Övre däck, mellandäck, Huvuddäck (nedre däck) samt soldäck. Alla hytter är utsideshytter på ca 14 m2, och har dusch/wc, hårtork, TV, telefon, minibar och individuellt reglerbar luftkonditionering. Hytterna 306, 307, 308 och 309 på övre däcket har badkar. MS SE-Manon kan ta 148 passagerare, är 110 meter långt, 11,40 meter brett. Byggt år 1999 och renoverat 2019. Mellandäck och övre däck kan nås med hiss.
 På det Övre däcket finns reception, panoramasalong med bar, litet spa, bibliotek samt 30 tvåbäddshytter med s.k. fransk balkong, dvs öppningsbara fönster ända ner till golvet. På Mellandäck finns panoramarestaurang samt 32 2-bäddshytter med stort, öppningsbart panoramafönster. På Huvuddäck (nedre däck) finns 13 tvåbäddshytter med ett mindre fönster, ca 40 cm högt, ej öppningsbart.

Resa hit med tåg, flyg eller bil
Resan till och från Passau bokar du själv. Närmsta flygplatser är München och Wien. Från båda flygplatserna finns utmärkta tågförbindelser med Passau. Tåg från München till Passau tar ca 2-2,5 tim. www.bahn.com . Från Wien till Passau ca 2,5-3 tim. www.oebb.at
På begäran kan vi boka transfer tur och retur flygplatserna i München eller Wien.
Väljer ni tåg hela vägen går rutten via Köpenhamn, Hamburg och München.
www.bahn.com eller jämför med interrailkort, www.interrail.se 
 
P-plats går att boka om ni kommer med bil. Kostnad 78 euro per vecka utomhus i inhägnat område, 92 euro per vecka i garage. Transfer tur och retur fartyget ingår. Kontakta oss gärna om ni undrar över något.

Ladda ner reseprogrammen för 2024 här:

Pris: fr 9 950 kr /person för 2024

MS Prinzessin Katharina

Däckplan MS Prinzessin Katharina (Klicka på bilden för större bild)
MS SE- Manon
MS SE- Manon
MS SE-Manon (klicka på bilden för stötte bild)
MS SE-Manon (klicka på bilden för stötte bild)

Program Passau-Bratislava -Budapest-Wien -Passau 

MS SE-Manon

Dag 1. Passau – Engelhartszell
Individuell anslutning till Passau. Ombordstigning på fartyget kl 16.  Kl 19.00 avgår fartyget mot Engelhartszell.
 
Dag 2. Engelhartszell – Brandstatt (ca 43 - 49 km på cykel) + båtresa till Bratislava.
Er första cykeldag börjar med en tur genom den fantastiska Donauslingan, en passage där Donau gör en skarp kurva och som är en av de vackraste delarna av Donau. Vidare till Engelhartszell och genom ett romantiskt och slingrande flodlandskap med små byar omgivna av gröna berg. I den lilla orten Brandstatt går ni ombord på ert fartyg och fortsätter färden på Donau till Bratislava.
 
Dag 3. I Bratislava. (rundtur ca 53 km).
Ankomst till Bratislava under förmiddagen.  Dagens cykeltur går till slottet Hof med en praktfull terrassträdgård. Ni cyklar genom Österrikes ”grönsaksträdgård” tilbaka till  Bratislava. Eller så ägnar ni dasen åt att njuta av Slovakiens vackra huvudstad. Det finns möjlighet att följa med på en tur genom gamla stan, på cykel, till fots eller med minitåg. Åter till Bratislava. Fartyget seglar under natten till Budapest.
 
Dag 4. Budapest. Vilodag. Stadsrundtur per cykel, buss eller
cykelutflykt till Szentendre (ca 48 km)

Från soldäck har ni en fantastisk utsikt över landskapet och den vackra staden Budapest. Det finns möjlighet att följa med på en guidad cykeltur alt. med buss till Budapests sevärdheter. Eller så gör ni en utflykt till konstnärsbyn Szentendre med behagfull atmosfär, vackra barockmiljöer, butiker, gallerier och museer medkonstsamlingar och ikoner. Under natten seglar fartyget till Visegrad.
 
Dag 5. Donaus knä/ Vac – Esztergom (ca 48 km)
Dagens cykeletapp genom ”Donaus knä” är också en resa genom Ungerns historia, med start i barockstaden Vac och till Esztergom med en fantastisk balilika, Ungerns största katolska kyrka. Under natten seglar fartyget till Wien.

Dag 6. Wien-Nussdorf - vilodag. 
Fartyget anländer runt lunchtid till Wien, staden som är full av underbara sevärdheter - den kejserliga Hofburg, Stephansdomen, Spanska Ridskolan.
Ett måste är ett besök på något av Wiens alla caféer med en Sachertorte och en kopp kaffe. De som vill kan följa med på en guidad stadsrundtur med buss eller cykel (mot tillägg). På kvällen möjlighet på operettkonsert på någon av Wiens konsertlokaler. Fartyget seglar under natten till  Wachau-området.

Dag 7. Wachau – Melk i Wachaudalen - Pöchlarn (ca 40-50 km)
Er sista cykeldag bjuder på en etapp med underbara naturscenerier, små byar, vinodlingar, borgar, kloster och ruiner i den berömda Wachaudalen. Ni cyklar genom vinregionen Wachau och har många möjligheter till besök hos någon vinbonde. Ni kommer till barockstaden Dürnstein och Weissenkirchen, med möjlighet att deltaga i en vinprovning. Dagens mål är Pöchlarn, där ni går ombord igen. På kvällen kan ni njuta av en festlig avskedsmiddag ombord. 

Dag 8. Passau. Hemresa
Under förmiddagen kan vi njuta av livet ombord och den vackra utsikten.
Ungefär kl. 10.00 är det dags att ta farväl och gå iland.
Tåganslutningsresor från Passau bör bokas tidigast 12.00.
 
Med reservation för ändringar i programmet, beroende på väder och andra omständigheter utanför vår kontroll.

Program Passau-Wien-Budapest - Bratislava- Passau

MS Prinzessin Katharina 
 
Dag 1. Passau – Engelhartszell
Individuell anslutning till Passau. Ombordstigning på fartyget kl 16.  Kl 19.00 avgår fartyget mot Engelhartszell.
 
Dag 2. Engelhartszell – Donauslingan – Aschach – Wien Nussdorf. (ca 40 - 46 km på cykel) + båtresa till Wien-Nussdorf.
Er första cykeldag börjar med en tur genom den fantastiska Donauslingan, en passage där Donau gör en skarp kurva och som är en av de vackraste delarna av Donau och genom ett romantiskt och slingrande flodlandskap med små byar omgivna av gröna berg. I den lilla orten Aschach går ni ombord på ert fartyg och fortsätter under natten färden på Donau till Wien-Nussdorf..
 
Dag 3. Wien-Nussdorf - vilodag.
Fartyget anländer under morgonen till Wien, staden som är full av underbara sevärdheter - den kejserliga Hofburg, Stephansdomen, Spanska Ridskolan. Ett måste är ett besök på något av Wiens alla caféer med en Sachertorte och en kopp kaffe. De som vill kan följa med på en guidad stadsrundtur med buss eller cykel (mot tillägg). Kl 18.00 avgår fartyget mot Budapest

Dag 4. Budapest. Vilodag. Stadsrundtur per cykel, buss eller
cykelutflykt till Szentendre (ca 48 km)

Från soldäck har ni en fantastisk utsikt över landskapet och den vackra staden Budapest. Det finns möjlighet att följa med på en guidad cykeltur alt. med buss till Budapests sevärdheter. Eller så gör ni en utflykt till konstnärsbyn Szentendre med behagfull atmosfär, vackra barockmiljöer, butiker, gallerier och museer medkonstsamlingar och ikoner. Under natten seglar fartyget till Visegrad.
 
Dag 5. Donaus knä/ Vac – Visegrad (rundtur ca 48 km) + båtresa Visegrad – Bratislava.
Dagens cykeletapp genom ”Donaus knä” är också en resa genom Ungerns historia. Med start i Visegrad cyklar ni via halvön Szentendre till barockstaden Vac och tillbaka till Visegrad. Under eftermiddagen avgår fartyget till Bratislava.

Dag 6. I Bratislava. Vilodag.
Ankomst till Bratislava under förmiddagen.  Ni kan ägna dagen åt att njuta av Slovakiens vackra huvudstad. Det finns möjlighet att följa med på en tur genom gamla stan, på cykel, till fots eller med minitåg. Fartyget seglar under natten till Wachau.

Dag 7. Wachau – Melk - Pöchlarn (ca 40-50 km) + båtresa till Passau.
Er sista cykeldag bjuder på en etapp med underbara naturscenerier, små byar, vinodlingar, borgar, kloster och ruiner i den berömda Wachaudalen. Ni cyklar genom vinregionen Wachau och har många möjligheter till besök hos någon vinbonde. Dagens mål är Pöchlarn, där ni går ombord igen. På kvällen kan ni njuta av en festlig avskedsmiddag ombord medan MS Prinz. Katharina tar er tillbaka till Passau.

Dag 8. Passau. Hemresa
Under förmiddagen kan vi njuta av livet ombord och den vackra utsikten.
Ungefär kl. 11.00 är det dags att ta farväl och gå iland.
Tåganslutningsresor från Passau bör bokas tidigast 13.30.
 
Med reservation för ändringar i programmet, beroende på väder och andra omständigheter utanför vår kontroll.

Vad kostar resan?

Priset gäller per person i svenska kronor.
Avgång lördagar MS Prinzessin Katharina: 13/4, 27/4, 11/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6, 13/7, 20/7, 17/8, 24/8, 28/9, 5/10 2024 

Prinzessin Katharina 13 april,
     5 okt        

 

27 april
28  sept

11, 25 maj
 1, 8, 15 juni
13, 20 juli
        17, 24 augusti 
       
2-bäddshytt Huvuddäck ECO, för - eller aktern
visst motorljud kan förekomma
   9 950 kr     11 300 kr   12 500 kr
2-bäddshytt Huvuddäck    11 900  kr        13 200 kr  14 400 kr
Enkelhytt Huvuddäck   15 650 kr  16 900 kr 18 200 kr
2-bäddshytt Övre däck   14 400 kr 15 650 kr  16 900 kr
Trebäddshytt Övre däck    11 300 kr 12 500 kr  13 800 kr
Enkelhytt Övre Däck  18 200 kr 19 400 kr 20 700 kr
Cykelhyra 7 växlad   1 250 kr   1 250  kr   1 250 kr
Elcykel     2 650 kr 2 650 kr  2 650 kr

Barnrabatt upp till 13 år 20% i delad hytt med 2 vuxna
2-bäddshytt för eget bruk + 50%


MS SE-Manon går följande datum 2024
Fredagar  21/6, 28/6, 5/7, 26/7, 2/8, 9/8, 18/8, 30/8, 6/9, 13/9, 20/9 2024

SE-Manon
Samtliga datum 
2-bäddshytt Huvuddäck 14 400 kr
2-bäddshytt Mellandäck 17 500 kr
2-bäddshytt Övre däck, 19 950 kr
Enkelhytt
= 2-bäddshytt för eget bruk + 50%
Barnrabatt upp till 13 år
20% i delad hytt med 1  vuxen
Cykelhyra 7 växlad 1 250 kr
Elcykel 2 650 kr
MS SE-Manon
MS SE-Manon
MS SE-Manon
MS SE-Manon
Cykel & Båt Passau-Wien-Bratislava-Budapest
MS SE-Manon
MS SE-Manon

Allt detta ingår i resans pris:

MS Prinzessin Katharina MS Prinzessin Katharina
  • Del i utsideshytt i vald kategori
  • 7 x helpension, från middag dag 1 t o m frukost dag 8.
    Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, eftermiddagskaffe med kaka, middag 3-rätters.
  • Välkomstdrink.
  • Avskedsmiddag sista kvällen med cocktail.
  • Daglig städning av hytten, handdukar och sänglinne.
  • Kartor, broschyrmaterial, (1 x per hytt) vägbeskrivningar och daglig information på engelska/tyska av reseledningen ombord.
  • GPS-koordinater för cykelturerna
  • Hamn, sluss och passageraravgifter.
I priset ingår ej drycker till maten, ev. utflykter och entréavgifter, dricks till personalen  ombord (frivilligt) , resa till och från Passsau.
För specialkost, glutenfri, laktosfri etc. kommer ett tillägg att tas ut ombord. OBS! Måste anmälas senast 14 dagar före avresa. 
Avbeställningsskydd och reseförsäkring - kontakta ert försäkringsbolag.

Våra uthyrningscyklar

Cyklarna är av hög standard, 7-växlade unisex cyklar med hand- och fotbroms alternativt endast handbroms, ange önskemål.  Även elcykel, begränsad tillgång. 
Cykelväska medföljer, liksom ett litet reparationsset med cykelpump och ett lås per hytt. Cykelförsäkring ingår. 

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
Ta med egen hjälm. 

Välj mellan elcykel, unisex cykel 7-äxlad
Elcykel