Donau med MV Carissima****
och MV Fortuna ****

Passau-Wien-Bratislava-Budapest-Passau


 

Min resa med Queen Travel aug-sept 2017 blev fantastisk. Jag och min reskamrat åkte med båten Carissima på Donau och cyklade på dagarna. Cyklingen var lätt och upplevelserik. Vi fick fin information inför varje cykeltur med tips på stopp och besöksmål. Maten var i toppklass och personalen gav service långt utöver vad jag förväntade mig. Alltså bara att rekommendera!
Monica

Upplev Donau, den blå floden, på bekvämast möjlig sätt, med kombinationen cykel och hotellbåt. Fina hytter, restaurang, salong, bar och soldäck. Pool juni-augusti. Fartyget förflyttar sig under dagen medan du cyklar, framemot eftermiddagen går du ombord till din väntande hytt och middag, inga väskor att packa.

Cyklingen går mestadels längs med floden, på den fina cykelvägen ”Donau Radweg”, Europas kanske finaste cykelväg. Denna cykeltur är enkel och lämplig även för nybörjare, utan backar. 

Vissa dagar kan man välja mellan kortare och längre sträckor. Skulle du inte vilja cykla en dag så åker du helt enkelt med fartyget i stället.

Dina medresenärer kommer från många olika håll i världen. Engelsktalande reseledare finns med ombord och ger dig daglig information samt kartmaterial om de upplevelser och sevärdheter som finns. All cykling sker på egen hand
Du kan välja mellan 2 fina, 4-stjärniga fartyg. Programmet är detsamma.

MV Carissima
Vårt fartyg MV Carissima****, har 75 hytter, ca 14 kvm stora med 2 sängar bredvid varandra, vilka kan ställas isär. Hytterna är fördelade på tre däck; huvuddäck, mellandäck och övre däck. ECO-hytter ligger i fören/aktern på båten och visst motorljud kan förekomma. Alla hytter är lika stora och har eget badrum med dusch, hårtork, TV, säkerhetsfack och aircondition. På övre däck finns några hytter med dörr emellan som kan omvandlas till sviter (pris på förfrågan).
På mellan- och övre däck har hytterna stora, öppningsbara panoramafönster. På Huvuddäck är fönstren halvstora och kan ej öppnas. 
Restaurang och panoramasalong med bar. Det finns ett stort soldäck med solstolar och sittmöbler. Pool finns på soldäck under juni-augusti. Sauna och bubbelpool finns också. Wi-fi mot betalning. Språk ombord är engelska och tyska.
Standardhytt = Huvuddäck, dubbelsäng som kan delas, ej öppningsbara fönster
Comforthytt = Mellandäck, dubbelsäng som kan delas, öppningsbara fönster
Superior hytt= Övre däck, dubbelsäng som kan delas, öppningsbara fönster
ECO= främre/bakre delen av fartyget, viss motorljud kan förekomma.

Avgångar Carissima
Lördagar 9 + 16 maj, 6 + 13 juni, 4 + 11 juli, 1 + 22 augusti, 12 + 19 september 2020 

Med Carissima till Belgrad och Järnporten
Lördag 25 april, 23 maj, 20 juni, 18 juli, 8 + 29 augusti samt 26 september
går Carissima på 14-dagarsturer till Belgrad och Järnporten.
Se separat sida. 


MV Fortuna
MV Fortuna ****är ett nyrenoverat fartyg med hög standard, 85 utsides hytter. 2-bäddshytterna är ca 14-15 m2, sviterna är 25-28 m2. Alla hytter har eget badrum med dusch, hårtork, TV, säkerhetsfack och luftkonditionering. Om bord finns panoramasalong, bar, panoramarestaurant, soldäck , bibliotek. Hiss finns mellan mellandäck och övre däck, stolslift till soldäcket. 
Standardhytt = Huvuddäck, 2 separata sängar, ej öppningsbara fönster
Comforthytt = Mellandäck i främre delen av fartyget, dubbbelsäng som kan delas, 2 panoramafönster, ej öppningsbara.
Superior hytt = Mellandäck, dubbelsäng som kan delas, 2 st panoramafönster som kan öppnas.
DeLuxe hytt = Övre däck, dubbelsäng som kan delas, fransk balkong
Svit = Övre däck, dubbelsäng som kan delas, fransk balkong, soffa.

Avgångar Fortuna
Varje söndag från 26 april t o m 5 oktober 2020

Resa hit 
Resan till och från Passau bokar du själv. Närmsta flygplatser är München och Wien. Från båda flygplatserna finns utmärkta tågförbindelser med Passau. Tåg från München till Passau tar ca 2-2,5 tim. www.bahn.com. Från Wien till Passau tar det ca 2,5-3 tim med tåg. www.oebb.at
Se mer under Flyg, tåg och bil på startsidan.
På begäran kan vi boka transfer tur och retur flygplatsen i München,
pris enkel resa 650 kr, tur och retur 1100 kr. Är ni 5 personer eller flera, begär offert. 
P-plats går att boka om ni kommer med bil. Kostnad 68 euro per vecka utomhus i inhägnat område, 79 euro per vecka i garage. Transfer tur och retur fartyget ingår. Bokas via oss, betalas på plats. Kontakta oss gärna om ni undrar över något.

Ladda ner reseprogrammet här för utskrift:

Hej Lena!
 Vill bara tala om att vi sex som åkte genom ditt företag Queen Travel på cykelkryssning på Donau hade en underbar vecka nu i augusti. Vi fick se 4 länder och tre huvudstäder samt lite cykling längs Donaus stränder ovanpå detta. Allt flöt på enligt plan och ett extra tack till dig att du hjälpte oss boka transfer till och från flygplatsen. Vi hade en riktigt trevligt semester med god mat på båten och trevliga restauranger och konditorier under veckan. Stort tack för din hjälp att arrangera denna prisvärda resa.
Håkan

Priser för 2020:
Från 7 700 kr/person,
med MV Fortuna
Från 8 850 kr/person,
med MS Carissima
 

Se filmen om MV Carissima:

MV Carissima****

Klicka på bilden för större bild

MV Fortuna ****

Klicka på bilden för större bild.

Program

Carissima lördagar  9/5, 16/5, 6/6, 13/6, 4/7, 11/7, 1/8, 22/8, 12/9, 19/9 2020
Fortuna söndagar, varje söndag från 26 april t o m 4 oktober 2020

 

Dag 1. Passau – Engelhartszell
Individuell anslutning till Passau. Ombordstigning kl 16.30 på MS Carissima som väntar vid kaj. Därefter avgår fartyget mot Engelhartszell.
 
Dag 2. Donauschlinge Engelhartszell – Aschach (ca 42 km)
Er första cykeldag börjar med en tur genom den fantastiska Donauslingan, en passage där Donau gör en skarp kurva och som är en av de vackraste delarna av Donau. Vidare till Engelhartszell och genom ett romantiskt och slingrande flodlandskap med små byar omgivna av gröna berg. I den lilla orten Aschach går ni ombord på ert fartyg och seglar vidare för att nästa morgon ankomma till Devin.
 
Dag 3. Devin – Bratislava (ca 43 km)
Dagens cykeltur går längs med den tidigare järnridån, till slottet Hof med en praktfull terrassträdgård. Ni cyklar genom Österrikes ”grönsaksträdgård” och kommer till Slovakiens huvudstad Bratislava. På kvällen finns möjlighet att följa med på en tur genom gamla stan. Fartyget seglar under natten till Budapest.
 
Dag 4. Budapest. Vilodag. Stadsrundtur per cykel, buss eller
cykelutflykt till Szentendre (ca 54 km)

Från soldäck har ni en fantastisk utsikt över landskapet och den vackra staden Budapest. Det finns möjlighet att följa med på en guidad cykeltur alt. med buss till Budapests sevärdheter. Eller så gör ni en utflykt till konstnärsbyn Szentendre med behagfull atmosfär, vackra barockmiljöer, butiker, gallerier och museer med konstsamlingar och ikoner. På kvällen valfri utflykt med folkloreshow.
 
Dag 5. Budapest – Visegrad – Esztergom (ca 43 km)
Dagens cykeletapp genom ”Donaus knä” är också en resa genom Ungerns historia, till Visegrad och Esztergom. Idag kan ni välja mellan två sträckor, den längre för er till Szentendreön och till barockstaden Vac, den kortare direkt till dagens slutmål Esztergom. Under natten seglar fartyget till Wien.

Dag 6. Wien. Vilodag. Stadsrundtur med cykel eller buss, kvällskonsert. 
Vid lunchtid anländer båten till Wien. Wien är fullt av underbara sevärdheter, den kejserliga Hofburg, Stephansdomen, Spanska Ridskolan. Ett måste är ett besök på något av Wiens alla caféer med en Sachertorte och en kopp kaffe. De som vill kan följa med på en guidad stadsrundtur med buss eller cykel (mot tillägg). På kvällen möjlighet till klassisk konsert på någon av Wiens konsertlokaler. Fartyget seglar under natten till  Wachau-området.

Dag 7. Wachau – Krems – Melk i Wachaudalen (ca 37 km)
Er sista cykeldag bjuder på en etapp med underbara naturscenerier, små byar, vinodlingar, borgar, kloster och ruiner i den berömda Wachaudalen. Ni kommer till barockstaden Dürnstein och Weissenkirchen, med möjlighet att deltaga i en vinprovning. Dagens mål är Melk med det berömda Stift Melk. På kvällen kan ni njuta av en festlig avskedsmiddag ombord. 

Dag 8. Hemresa
Under förmiddagen kan vi njuta av livet ombord och den vackra utsikten. Ungefär kl. 10.00 är det dags att ta farväl och gå iland.
Anslutningsresor bör bokas tidigast 11.30
 
Med reservation för ändringar i programmet, beroende på väder och andra omständigheter utanför vår kontroll, såsom hög- eller lågvatten, fel på broar och slussar, maskinskador m.m.

 

Upplev hela resans program:

Cykel & Båt Passau-Wien-Bratislava-Budapest. (Klicka på kartan för större bild)

Välkommen ombord!

Vad kostar resan?

Priset gäller per person i svenska kronor
Carissima Lördagar 2020

Pris per personMaj och AugustiJuni, Juli och September
2- bäddshytt Eco Huvuddäck, Standard Eco8 850 kr9 450 kr
2-bäddshytt Eco Mellandäck, Comfort Eco10 300 kr10 850 kr
2-bäddshytt Huvuddäck, Standard  9 750 kr10 300 kr
2-bäddshytt Mellandäck, Comfort11 450 kr11 950 kr
2-bäddshytt Övre däck, Superior 12 150 kr12 750 kr
Enkelhytt = 2-bäddshytt för eget bruk, endast övre däck+ 55%+ 55%
Cykelhyra, 21-växlad alt. 7-vx 850 kr850 kr
Elcykel1 950 kr1 950 kr
Fortuna söndagar 2020
Pris per person
April och oktober Maj och Augusti Juni, Juli och September
2- bäddshytt Huvuddäck, Standard  7 700 kr 8 850 kr 9 450 kr
2-bäddshytt Mellandäck, Comfort  9 200 kr 10 200 kr 10 850 kr
2-bäddshytt Mellandäck Superior   10 250 kr 11 300 kr 11 950 kr
2-bäddshytt Övre däck, DeLuxe  11 850 kr 12 850 kr 13 500 kr
Svit, 2- bädds. Även med 3 bäddar. Tillägg 9 200 kr 15 100 kr 16 200 kr 16 700 kr
Enkelhytt = 2-bäddshytt för eget bruk, Standard och Comfort + 55% + 55% + 55%
Cykelhyra, 21-växlad alt. 7-vx  850 kr 850 kr 850 kr
Elcykel 1 950 kr 1 950 kr 1 950 kr

Allt detta ingår i resans pris:

  • 7 nätter i utsideshytt med dusch/wc och airconditioning.
  • 7 x helpension, från middag dag 1 - t o m frukost dag 8.
    Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, eftermiddagssnack, middag med menyval 2-3 rätter, kvällssnack.
  • Välkomstdrink med information.
  • Galamiddag sista kvällen med cocktail och crew show.
  • Daglig musikunderhållning "live".
  • Daglig städning av hytten, handdukar och sänglinne.
  • Kartor, broschyrmaterial, vägbeskrivningar och daglig information på engelska/tyska av  reseledningen ombord. Cyklar ej med resenärerna.
  • Hamn, sluss och passageraravgifter.
I priset ingår ej:  drycker till maten, ev. utflykter och entréavgifter, dricks till personalen  ombord (frivilligt) , resa till och från Passau.

Våra uthyrningscyklar - Donau

Cyklarna är av hög standard, 21-växlade unisex cyklar med handbroms, ange önskemål vid bokningen. Även elcyklar finns att tillgå.
Cykelväska och styrstångsväska medföljer. Liksom ett litet reparationsset med cykelpump och ett lås per hytt. Cykelförsäkring mot stöld och skada kan köpas ombord.
Ta med egen hjälm. Hjälm och cykelkläder finns att köpa ombord (ej att hyra).

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
 

Unisex cyklar 7- eller 21 växlar
Elcykel