Holland - södra turen

med M/S Normandie 2022

Holland- Södra turen
Kan man tänka sig ett mer idealiskt område för cykling än Holland?
Inga backar, gott om vatten och sandstränder, tätt mellan byarna och trevliga människor. Holland har ett väl utvecklat och skyltat nätverk av cykelvägar och vattenvägar. Vi förknippar också Holland med väderkvarnar, blommor, cyklister och mycket mera.
 
I Holland har vi valt att göra en kombination av cykel och båt. Ni bor bekvämt på en flodbåt, cyklar finns med ombord, ni har era hytter hela veckan, inget bagage att packa, ni äter och sover ombord, fartyget förflyttar sig under dagen medans ni cyklar till nästa stopp. Skulle ni inte vilja cykla en dag, så åker ni helt enkelt med fartyget istället. Ni cyklar på egen hand, varje dag håller reseledningen ombord information om programmet och cykelvägarna. När ni återvänder till fartyget träffar ni dinareskamrater som oftast kommer från många olika håll i världen.
 
Vår resa går i den södra delen av Holland, med start och slut i Amsterdam. Ni får uppleva hjärtat av Holland med den fantastiska hamnstaden Rotterdam, ostmetropolen Gouda och den världsberömda porslinsstaden Delft.

Under tiden 10 april till 2 maj kan ni dessutom följa med på en utflykt
till blomsterparken Keukenhof.


M/S Normandie
är ett trevligt fartyg av mellanklass, renoverat vintern 2019/2020
På det övre däcket finns en stor panoramasalong med bar, på huvuddäck ligger restaurangen. På soldäck finns solstolar och sittgrupper så att man bekvämt kan umgås ute i fria luften.
 
M/S Normandie har 49 dubbelhytter och 2 enkelhytter fördelade på två däck. Dubbelhytterna är på ca 10-11 m2 med 2 sängar på golvet (kan ej ställas ihop), på dagen bäddas en säng om till soffa, stort fönster (öppningsbara på övre däck) dusch och wc, hårtork, säkerhetsfack samt klimatanläggning som kan regleras från hytten. Enkelhytterna är på ca 7 kvm. MS Normandie kan ta 100 passagerare, är 91 meter långt, 10,50 meter brett och har ett djupgående på 1,60 m.

Avgång
Varje lördag från 10 april t o m 25 september 2021.

Resa hit:  
Resan till och från Amsterdam bokar du enklast själv via nätet. Flyg, tåg, buss eller bil. Närmsta flygplats är Amsterdam Schiphol. Tåg finns mellan flygplatsen och centralstationen var 15 minut, ca 5€ enkel väg tar ca 20 minuter.
Fartygets anläggningsplats är ganska nära centralstationen, ca 300-700 m.
Mellan Sverige och Amsterdam finns utmärkta tåg och bussförbindelser.
Kommer ni med bil finns parkeringsmöjligheter, hör med oss för pris.
Det går bra att ta med egna cyklar ombord.

Ladda ner reseprogrammet här för 2021:

M/S Normandie
M/S Normandie

Pris: fr 6 750 kr/person 2021 med MS Normandie

 

Däckplan M/S Normandie (Klicka för större bild)

Program

Avresedatum: Lördagar från 27 mars t o m 2 oktober 2021

Dag 1. Amsterdam
Incheckning på MS Sir Normandie kl 15.00 . Välkomstdrink och information.  Kl 17.00 kastar fartyget loss för att segla till Haarlem, alternativt slussen vid Haarlem. I det senare fallet fortsätter MS Normandie till Haarlem nästa morgon.
 
Dag 2. På cykel Haarlem-Zaandam. (ca 20-28 km) Med båt Zaandam till Schoonhoven
Harlem är en charmig, typisk hollländsk stad med väderkvarnar, kanaler, små affärer och caféer. Ta gärna en promenad i centrum innan ni påbörjar er första cykeldag till Zaandam. I Zaandam kan ni besöka friluftsmuseet Zaanse Schans (entré ingår ej). Här visas hela Hollands historia, här finns båtbyggare, ostmejeri, bageri m.m. PÅ eftermiddagen går ni ombord på MS Normandie som tar er till till Schoonhoven.
Under tulpansäsongen  (avresor 10 april - 2 maj ) erbjuds en utflykt till blomsterparken Keukenhof, mot tillägg. Måste bokas i förväg. Pris 650 kr inkl. bussresa och entré.
 
Dag 3. På cykel Schoonhoven - Rotterdam (ca 40- 48 km)
Från Schoonhoven cyklar ni till oststaden Gouda.  Ni kan ta vägen förbi Reeuwijkse Plassen för ett uppfriskande dopp i sjön. Ni kommer till hamnstaden Rotterdam som grundades redan på 1200-talet och undan för undan har vuxit ut till att bli en av världens största hamnar. Rotterdam blev svårt bombat under kriget och är därför en modern stad.
Vi rekommenderar en guidad rundtur i hamnen.Dag 2. Med båt Amsterdam-Zaandam.

Dag 4.  Rotterdam. Utflykt på cykel till Delft eller till Scheveningen via Haag
(ca 40-70 km på cykel)

Idag ligger MS Normadie kvar i Rotterdam. Ni kan välja mellan två cykelturer. Den ena går till porslinsstaden Delft med det berömda porslinsmuseeeet, den andra går till regeringsstaden Haag och ut till badorten Scheveningen.
 
Dag 5. Rotterdam – Schoonhoven (ca 43 km på cykel)

På cykel till Kinderdijk som finns på Unescos världsarvslista med sina 19 väderkvarnar som står i rad och sedan vidare till Schoonhoven, med en vacker gammal stadskärna.

Dag 6. Schoonhoven – Utrecht (ca 42 km på cykel)
Cykeltur genom det vackra polderlandskapet till Oudewater och vidare till Utrecht. Katedralen i Utrecht är en av de vackraste i Holland. 

Dag 7. Utrecht –Amsterdam (ca 50 km på cykel).
Ni cyklar längs den vackra floden Vecht, även kallad ”Hollands Loire”. Floden kantas av många slott och gårdar och att ha egen brygga vid floden Vecht värderas mycket högt, både i anseende och pengar.
i Amsterdam väntar MS Normandie vid kaj och på kvällen finns möjlighet att följa med på en kanaltur (mot tillägg)

Dag 8. Hemresa.
Utcheckning efter frukost 09.00

Med reservation för ändringar i programmet, beroende på väder och andra omständigheter utanför vår kontroll.

Vad kostar resan?

Priset gäller per person i svenska kronor

UTRESA: LÖRDAG 2021

25 sept 10 april,
11,18 sept  
17, 24 april,
4 sept
1 maj -
28 aug    
2-bäddshytt
Huvuddäck
6 750 kr 7 850 kr 8 400 kr 9 550 kr
2-bäddshytt
Övre däck
8 400 kr 9 550 kr 10 100 kr 11 200 kr
2-bäddshytt
Övre däck aktern*
7 850 kr  8 950 kr  9 550 kr  10 700 kr
Enkelhytt Övre däck 11 800 kr 13 500 kr 14 400 kr 15 700 kr
Cykelhyra    850 kr    850 kr    850 kr 850 kr
Elcykel 1  850 kr 1  850  1  850 kr 1  850 kr

2-bäddshytt för eget bruk + 50%

Allt detta ingår i resans pris:

Salong
Salong
Restaurang
Restaurang
  • Del i utsideshytt i vald kategori
  • 7 x helpension, från middag dag 1 t o m frukost dag 8.
    Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, eftermiddagskaffe, middag 3 rätters.
  • Välkomstdrink med information.
  • Daglig städning av hytten, handdukar och sänglinne.
  • Kartor, broschyrmaterial, vägbeskrivningar och daglig information på engelska/tyska av  reseledningen ombord. GPS-koordinater
  • Hamn, sluss och passageraravgifter.

I priset ingår inte: resa tur och retur Amsterdam, drycker till maten, entréavgifter och utflykter, ev. färjeavgifter samt dricks till personalen ombord (frivilligt).

Våra uthyrningscyklar i Holland med M/S Normandie

Cyklarna är av hög standard, 7-växlade, unisex med hand- och fotbroms.
Alla cyklar är utrustade  med cykelväska, ett litet reparationsset och ett lås per hyttlås och en cykelpump. Även elcyklar finns att tillgå. Cykelförsäkring ingår. 

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
Ta med egen hjälm för er säkerhet. 

El-cykel
El-cykel
7- växlad, unisex med hand & fotbroms
7- växlad, unisex med hand & fotbroms