Holland - södra turen

med M/S Sir Winston 2020

Kan man tänka sig ett mer idealiskt område för cykling än Holland? Inga backar, gott om vatten och sandstränder, tätt mellan byarna och trevliga människor. Holland har ett väl utvecklat och skyltat nätverk av cykelvägar och vattenvägar. Vi förknippar också Holland med väderkvarnar, blommor, cyklister och mycket mera.
 
I Holland har vi valt att göra en kombination av cykel och båt. Ni bor bekvämt på en flodbåt, cyklar finns med ombord, du har din hytt hela veckan, inget bagage att packa, du äter och sover ombord, fartyget förflyttar sig under dagen medan du cyklar till nästa stopp. Skulle du inte vilja cykla en dag, så åker du helt enkelt med fartyget istället. Du cyklar på egen hand, varje dag håller reseledningen ombord information om programmet och cykelvägarna. När du återvänder till fartyget träffar du dina reskamrater som oftast kommer från många olika håll i världen.
 
Vår resa går i den södra delen av Holland, med start och slut i Amsterdam. Ni får uppleva hjärtat av Holland med den fantastiska hamnstaden Rotterdam, ostmetropolen Gouda och den världsberömda porslinsstaden Delft.

Under tiden 30 mars till 11 maj kan ni dessutom följa med på en utflykt
till blomsterparken Keukenhof.


M/S Sir Winston
Vårt fartyg M/S Sir Winston är ett enkelt men trevligt fartyg med en personlig atmosfär. Här finns restaurang, salong och bar i engelsk klubbstil, soldäck med sittmöbler och plats för cyklarna. Fartyget är byggt på 40-talet och komplett renoverat 2014.

24 hytter på huvuddäck och 11 hytter på Övre däck. Hytterna är små, ca 7 kvm men funktionella, 2 sängar i vinkel på golvet, dusch och wc. Alla hytter har öppningsbara fönster. På Övre däcket är fönstren större.  Hytterna på övre däck har aircondition liksom salongen.

Fartyget är 67 m långt, 7 meter brett och kan ta 70 passagerare.
Holländsk flagg och ledning. Språk ombord är tyska och engelska.

Utresa
Varje lördag från 28 mars t o m 3 oktober 2020

Resa hit:  
Närmsta flygplats är Amsterdam Schiphol. Tåg finns mellan flygplatsen och centralstationen var 15 minut, ca 5€ enkel väg tar ca 20 minuter.
Fartygets anläggningsplats är ganska nära centralstationen, ca 300-700 m.
Mellan Sverige och Amsterdam finns utmärkta tåg och bussförbindelser.
Kommer du med bil finns parkeringsmöjligheter, hör med oss för pris.
Det går bra att ta med egna cyklar ombord.
Flygbiljetter och tågbiljetter bokar ni enklast och billigast själva via nätet.

"Hej Lena! Jag vill ge dig lite feedback från vår Hollandsresa (södra delen med Sir Winston) som vi gjorde förra veckan. En fin resa (men med en hel del motvind, som kändes jobbig vissa sträckor). Men... Maten på båten var mycket bra. Personalen  var i topp klass. Cyklarna mycket bra.  Bra genomgångar före turerna. Bra båt (fast lite små hytter) med fina utrymmen i övrigt. Bra upplagda turer. Vi är nöjda. Parkerings- servicen funkade mycket bra. Ett tips: Rekommendera bilburna kunder att ta Finnlinesbåtarna från Malmö kl 22:00 och framme i Travemunde 07:00. En bra bit på väg redan där. Vi hörs.."
 Hälsningar Mats


Ladda ner reseprogrammet här:

Pris: fr 5 450 kr/person
Boka nu, resorna blir snabbt fullbokade!

Däckplan W/S Winston Churchill (Klicka för större bild)

Se filmen från M/S Sir Winston. (2 min 9 sek)

Program

Avresedatum: Lördagar från 28 mars t o m 3 oktober 2020
 

Dag 1. Amsterdam
Incheckning på MS Sir Winston mellan kl 15.00 och 17.00. Välkomstdrink och information.  Fartyget ligger kvar i Amsterdam under natten.
 
Dag 2. Med båt Amsterdam-Zaandam 
på cykel Zaandam rundtur (ca 30 km)

Er första etapp med MS Sir Winston tar er under 14 broar. I Zaandam lastar ni av era cyklar och kan börja er cykeltur genom polderlandskapet. I Westzaan finns världens enda pappersbruk som drivs med väderkvarn. Ni fortsätter med ett besök i friluftsmuseet Zaanse Schans (entré ingår ej), ett slags hembygdsmuseum med gamla holländska byar.  Här visas hela Hollands historia, här finns ostmejeri, bageri, träskotillverkare m.m. Ni skall så småningom cykla tillbaka till Zaandam, genom naturområdet Twiske. Sir Winston väntar på er vid kaj för att sedan avgår mot Utrecht, ca 17.00.

Dag 3. På cykel Utrecht - Gouda (ca 40 km)
Ni tar era cyklar och cyklar till oststaden Gouda. De som vill göra en längre cykeltur fortsätter ut till Katwijk vid Nordsjökusten med fina sandstränder. Under tulpansäsongen  (Avgångar 28 mars - 2 maj ) erbjuds en utflykt till blomsterparken Keukenhof, mot tillägg. Måste bokas i förväg. Pris 59 Euro (650 kr) inkl. bussresa och entré.
 
Dag 4. Båtresa Gouda – Rotterdam.
På cykel Rotterdam – Delft – Haag – Scheveningen (ca 35-85 km)

Redan före frukost lägger fartyget ut och seglar mot Rotterdam. Härifrån kan ni välja antingen den kortare varianten till Delft, där ni kan titta på porslinstillverkningen eller den längre sträckan som tar er till Haag och sedan till bad- och kurorten Scheveningen. Tillbaka till Rotterdam på cykel eller så kan ni ta tåget.
 
Dag 5. Rotterdam – Schoonhoven (ca 43 km på cykel)
På cykel till Kinderdijk som finns på Unescos världsarvslista med sina 19 väderkvarnar som står i rad och sedan vidare till Schoonhoven, med en vacker gammal stadskärna.

Dag 6. Med båt /cykel Schoonhoven – Utrecht (ca 40 km på cykel)
Cykeltur genom det vackra polderlandskapet till Oudewater och vidare till Utrecht. Katedralen i Utrecht är en av de vackraste i Holland. 

Dag 7. Med båt/cykel  Utrecht – Amsterdam.  (ca 50 km)
Dagens etapp tar er genom ett vackert landskap, längs den smala och vindlande floden Vecht. Vecht kallas även "Hollands Loire" och kantas av många slott och villor. I Amsterdam väntar Sir Winston vid kaj. På kvällen möjlighet att följa med på en kanalfärd.

Dag 8. Hemresa.
Utcheckning efter frukost 09.00

Med reservation för ändringar i programmet, beroende på väder och andra omständigheter utanför vår kontroll.

Vad kostar resan?

Priset gäller per person i svenska kronor

UTRESA: LÖRDAG 2020

28 mars,
3 okt
4 april,
26 sept  
11 april,
12 & 19 sept
18 & 25 april,
5 sept 
2 maj -
29 aug    
2-bäddshytt
Huvuddäck
5 450 kr 6 200 kr 7 250 kr 8 200 kr 8 700 kr
2-bäddshytt
Övre däck
6 950 kr 7 700 kr 8 750 kr 9 650 kr 10 200 kr
2-bäddshytt
för eget bruk
+ 50%
Cykelhyra    850 kr    850 kr    850 kr 850 kr    850 kr
Elcykel 1  850 kr 1  850  1  850 kr 1  850 kr 1 850 kr

Ett begränsat antal enkelhytter finns utan tillägg (ca 6 kvm)

Allt detta ingår i resans pris:

Cykel & Båt Södra Holland
  • Del i utsideshytt i vald kategori
  • 7 x helpension, från middag dag 1 t o m frukost dag 8.
    Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, eftermiddagskaffe, middag 3 rätters.
  • Välkomstdrink med information.
  • Daglig städning av hytten, handdukar och sänglinne.
  • Kartor, broschyrmaterial, vägbeskrivningar och daglig information på engelska/tyska av  reseledningen ombord.
  • Hamn, sluss och passageraravgifter.

I priset ingår inte: drycker till maten, resa tur och retur Amsterdam, entréavgifter och utflykter, ev. färjeavgifter samt dricks till personalen ombord.

Våra uthyrningscyklar i Holland med M/S Sir Winston

Cyklarna är av hög standard, 7-eller 8 växlar, unisex med hand- och fotbroms.
Alla cyklar är utrustade  med cykelväska, ett litet reparationsset och ett lås per hyttlås och en cykelpump. Även elcyklar finns att tillgå. Cykelförsäkring ingår. 

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
Ta med egen hjälm för er säkerhet. 

Unisex cyklar 7- eller 8 växlade
El-cykel
El-cykel