Holland - södra turen

med M/S Normandie 2024
 

Holland- Södra turen
Kan man tänka sig ett mer idealiskt område för cykling än Holland?

Inga backar, gott om vatten och sandstränder, tätt mellan byarna och trevliga människor. Holland har ett väl utvecklat och skyltat nätverk av cykelvägar och vattenvägar. Vi förknippar också Holland med väderkvarnar, blommor, cyklister och mycket mera.
 
I Holland har vi valt att göra en kombination av cykel och båt. Ni bor bekvämt på en flodbåt, cyklar finns med ombord, ni har era hytter hela veckan, inget bagage att packa, ni äter och sover ombord, fartyget förflyttar sig under dagen medan ni cyklar till nästa stopp. Skulle ni inte vilja cykla en dag, så åker ni helt enkelt med fartyget istället. Ni cyklar på egen hand, varje dag håller reseledningen ombord information om programmet och cykelvägarna. När ni återvänder till fartyget träffar ni era reskamrater som oftast kommer från många olika håll i världen.
 
Vår resa går i den södra delen av Holland, med start och slut i Rotterdam. Ni får uppleva hjärtat av Holland med det vackra polderlandskapet (land som utvunnits från havet) den fantastiska hamnstaden Rotterdam, ostmetropolen Gouda och den världsberömda porslinsstaden Delft.

M/S Normandie
är ett trevligt fartyg av mellanklass, renoverat vintern 2019/2020
På det övre däcket finns en stor panoramasalong med bar, på huvuddäck ligger restaurangen. På soldäck finns solstolar och sittgrupper så att man bekvämt kan umgås ute i fria luften.
 
M/S Normandie har 49 dubbelhytter och 2 enkelhytter fördelade på två däck. Dubbelhytterna är på ca 10-11 m2 med 2 sängar på golvet (kan ej ställas ihop), på dagen bäddas en säng om till soffa, stort fönster (öppningsbara på övre däck) dusch och wc, hårtork, säkerhetsfack samt klimatanläggning som kan regleras från hytten. Enkelhytterna är på ca 7 kvm. MS Normandie kan ta 100 passagerare, är 91 meter långt, 10,50 meter brett och har ett djupgående på 1,60 m.

Avgång
Varje lördagar från 23 mars t o m 5 oktober 2024.

Resa hit:  
Resan till och från Rotterdam bokar ni enklast själva via nätet. Flyg, tåg, buss eller bil. Närmsta flygplats är Amsterdam Schiphol. Tåg finns från  flygplatsen och vidare mot Rotterdam. Tåg Amsterdam - Rotterdam tar ca 45-50 min.
www.ns.nl 
Mellan Sverige och Holland finns utmärkta tåg och bussförbindelser.
Kommer ni med bil finns parkeringsmöjligheter, hör med oss för pris.
Det går bra att ta med egna cyklar ombord. I mån av plats. Måste förhandsbokas.

Ladda ner reseprogrammet här för 2024:

M/S Normandie
M/S Normandie

Pris från 8 850 kr 2024
per person + cykelhyra
 

Däckplan M/S Normandie (Klicka för större bild)

Program

Avresedatum:
Lördagar från 23 mars t o m 5 oktober 2024

Dag 1. Rotterdam
Incheckning på MS Normandie från kl 16.00. Välkomstdrink och information. Rotterdam som grundades redan på 1200-talet är både hamnstad, konstnärsstad men kanske främst arkitekturstad. Rotterdam blev svårt bombat under kriget och är därför en modern stad. Staden har undan för undan har vuxit ut till att bli en av världens största hamnar och en av de intressantaste städerna i Europa.
 
Dag 2. På cykel Rotterdam - Dordrecht (ca 40 km) på cykel
Ni börjar er cykeltur och följer vattnet till Kinderdijk som finns på Unescos världsarvslista med sina 19 väderkvarnar som står i rad.  Ni fortsätter genom polderlandskapet till Dordrecht, som är Hollands äldsta stad. Dordrecht har en rik historia, över 1000 byggnadsminnesmärken med restauranger och muséer samt en förtjusande hamn.

Dag 3. På cykel Dordrecht - Gorinchem (ca 46-53 km)
Efter en kort färjetur kommer ni till naturvårdsområdet De Biesbosch. Här flyter flera floder samman och bildar ett sötvattendelta på ca 8000 hektar. Här kan ni göra en båttur, innan ni fortsätter er cykling genom Rhen-deltat. En vattentaxi (ingår ej) tar er sedan till Gorinchem med en vacker gammal stadskärna.

Dag 4. På cykel Gorinchem - Utrecht (ca 47 km)
Idag väntar en mycket intressant och omväxlande tur. Från Gorinchem cyklar ni över Leerdam, känt för sin ost, till fästningsstaden Vianen. Ta gärna en paus här på ett av de många caféerna. Ni tar sedan färjan över Lek och cyklar vidare till Vreeswijk och därefter till Nieuwegein. Gör gärna ett besök på fortet Jutphaas innan ni kommer fram till Utrecht. Utrecht ses som Hollands hjärta och hela staden är byggd runtom domkyrkan, så det är nästan omöjligt att cykla vilse.

Dag 5. På cykel Utrecht - Schoonhoven (40-49 km)
Ta er gärna lite tid på morgonen att upptäcka Utrecht med dess många kanaler innan ni cyklar vidare genom det vackra polderlandskapet via Oudewater med dess omtalade "Häxvåg" och sedan till silverstaden Schoonhoven, med en vacker gammal stadskärna.

Dag 6. Schoonhoven - Rotterdam. På cykel Schoonhoven - Gouda - Rotterdam (ca 43 km)
Från Schoonhoven cyklar ni till den världsberömda oststaden Gouda. Vid vackert väder kan ni gör en avstickare till Reeuwijkse Plassen för ett uppfriskande bad. Slutligen kommer ni till Rotterdam. Rotterdams hamn är en av de största i världen. Rotterdam har på senare år utvecklats till en kulturell och arkitektonisk metropol.

Dag 7. I Rotterdam. Utflykt till Delft eller Haag och Scheveningen. (40/70 km på cykel)
Idag ligger MS Normadie kvar i Rotterdam. Ni kan tillbringa dagen efter eget önskemål eller välja mellan två cykelturer. Den ena går till porslinsstaden Delft med det berömda porslinsmuséet, den andra går till regeringsstaden Haag och ut till badorten Scheveningen. Möjlighet att ta tåget tillbaka.
På kvällen rekommenderar vi att ni följer med på en rundtur i hamnen för att beundra den storslagna arkitekturen från vattnet. 
 
Dag 8. Hemresa.
Utcheckning efter frukost 09.00

Med reservation för ändringar i programmet, beroende på väder och andra omständigheter utanför vår kontroll.

Vad kostar resan?

Priset gäller per person i svenska kronor
UTRESA: LÖRDAGAR 2024

23, 30 mars,
5 okt               
6, 13 april,
21, 28 sept 
20, 27  april,
7, 14 sept              
varje lördag 4 maj  
t o m 31 aug
2-bäddshytt
Huvuddäck
8 850  kr 9 950 kr 11 300 kr
13 200 kr       
2-bäddshytt
Övre däck
10 700 kr 11 900 kr 13 200 kr 14 950 kr
2-bäddshytt
Övre däck aktern*
9 950 kr  11 300 kr  12 500 kr  14 400 kr
Enkelhytt Övre däck 14 400 kr                   16 300 kr          18 200 kr                   19 950 kr 
Cykelhyra  1 250 kr  1 250 kr  1 250 kr 1 250 kr
Elcykel 2 650 kr 2 650  2 650 kr 2 650 kr

* visst motorljud kan förekomma.
2-bäddshytt för eget bruk + 50%

Salong
Salong
Restaurang
Restaurang

Allt detta ingår i resans pris:

  • Del i utsideshytt i vald kategori
  • 7 x helpension, från middag dag 1 t o m frukost dag 8.
    Frukost, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, eftermiddagskaffe, middag 3 rätters.
  • Välkomstdrink med information.
  • Daglig städning av hytten, handdukar och sänglinne.
  • Kartor, broschyrmaterial, vägbeskrivningar och daglig information på engelska/tyska av  reseledningen ombord. GPS-koordinater
  • Hamn, sluss och passageraravgifter.

I priset ingår inte: resa tur och retur Amsterdam, drycker till maten, entréavgifter och utflykter, ev. färjeavgifter, avgift Waterbus samt dricks till personalen ombord (frivilligt).

Våra uthyrningscyklar i Holland med M/S Normandie

Cyklarna är av hög standard, 7-växlade, unisex med hand- och fotbroms, alternativt endast handbroms. Ange önskemål.
Alla cyklar är utrustade  med cykelväska, ett litet reparationsset och ett lås per hyttlås och en cykelpump. Även elcyklar finns att tillgå. Cykelförsäkring ingår. 

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
Ta med egen hjälm för er säkerhet. 

El-cykel
El-cykel
7- växlad, unisex med hand & fotbroms