Mantova - Venedig 
eller Venedig - Mantova

med M/S Ave Maria
2019

 

Denna cykel & båtresa tar er längs Po-floden i norra Italien, genom Po-deltat och till den fantastiska ”staden på vattnet”, Venedig. Programmet innehåller historiska och kulturella upplevelser såväl som naturupplevelser och kulinariska upplevelser. Några exempel är staden Mantova som är en italiensk renässansjuvel, Ferrara, världskända Venedig och Po-deltats naturreservat med ett rikt fågelliv. Lägg därtill italiensk mat och vin, och ni har en perfekt resa.

Ni kan välja mellan två trevliga fartyg, Ave Maria som sjösattes 2011 och Vita Pugna, en ombyggd, romantisk holländsk pråm. Båda fartygen är italienskägda och drivs med italiensk charm, maten ombord lagas efter lokala recept. Resan går veckovis i vardera riktningen, Mantova – Venedig och Venedig –Mantova. Engelsktalande reseledare finns ombord och ni kan välja om ni vill cykla på egen hand med utförligt kartmaterial och beskrivning eller om ni vill cykla i grupp med reseledaren.

M/S Ave Maria
Ave Maria kan ta max 40 passagerare. Längd 41 meter och bred 7,5 meter. Ombord finns fyra hytter på övre däcket, på ca 11 kvm, varav 2 st kan rymma 4 personer i två övre kojer. 10 standardhytter på Huvuddäck, ca 11 kvm, varav 3 st kan rymma en tredje person  i en övre koj. Tre hytter på huvuddäck med våningssängar, kan även bokas som enkelhytter, ca 7,5 kvm.
Alla hytter har fönster, öppningsbara på övre däcket, bekväma sängar, 2 meter x 80 cm, dusch och wc, luftkonditionering. I de flesta hyttena kan sängarna ställas tillsammans eller separat. Hårtork kan lånas.
Ombord finns restaurang och salong med luftkonditionering, 2 soldäck med bord och stolar, cykelförvaring, fritt wi-fi. Fri tillgång till kaffemaskin.

Cyklingen
är lätt, mestadels på cykelvägar längs floden Po på den s.k. Poslätten. Etapperna är mellan 30 och 55 km. Nattetid ligger fartygen i hamn. Skulle ni inte vilja cykla någon dag går det bra att stanna ombord. Fartygen går på  "Canale Bianco" som mestadels går parallellt med Po-floden.

Utresa Mantova-Venedig lördagar
MS Ave Maria:  30/3,  13/4, 27/4, 11/5, 25/5, 8/6, 22/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 31/8, 14/9, 28/9, 12/10 2019

Utresa Venedig-Mantova lördagar
MS Ave Maria: 6/4, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 15/6, 29/6, 13/7, 27/7, 10/8, 24/8, 7/9, 21/9, 5/10, 19/10 2019

Resa hit 
Närmsta flygplatser är Venedig, Milano, Bergamo och Verona.
Mellan flygplatserna, och resans start och slut finns täta tågförbindelser. www.trenitalia.com. Fråga oss om ni undrar över något. 

"Hej Lena
Vi har just återkommit från båtcykling längs Po med Ave Maria. Vi är mycket nöjda med resan. Ave Maria är en mycket trevlig och fräsch båt, besättningen superbra liksom maten (närmast 5-stjärnig!). Cyklarna är också i bästa kondition.

Ladda ner resepogrammet här:

Pris: fr  10 350 kr/person
Boka nu för 2019, platserna tar fort slut!

M/S Ave Maria  - se bildspel nedan till vänster vid Program

Däckplan M/S Ave Maria (klicka för större bild)

Program

loading...

Program Mantova – Venedig.
(Fartygen går med samma program i omvänd riktning
lördagar varannan vecka.)

 

Dag 1. Individuell resa till Mantova
Incheckning från kl 16.30. Kl 18.30 är det informationsmöte och därefter serveras middagen. Fartyget ligger under natten i Mantova, vid Pos biflod Minicio.
 
Dag 2. Cykeltur i Mantova med omnejd (ca 35 km)
Staden Mantova är något av en ”sovande skönhet”. Mantova grundades troligen av etruskerna och hade en glansperiod under furstehuset Gonzagas herravälde 1328-1708. Den gamla stadskärnan dominerades av hertigpalatset, Palazzo Ducale, som är stadens huvudattraktion och är ett ståtligt palats som ligger på en härlig piazza, påbörjat 1290 och om och tillbyggt under 1300- och 1400-talen. Till detta fogades 1395-1406 borgen Castello di San Giorgio, berömd för den freskosvit som Andrea Mantegna utförde 1468-74 i en av salarna. Katedralen i högrenässans började uppföras 1540 av Giulio Romano, vars främsta byggnadsverk i staden är det vackra lustslottet Palazzo del Té (1525-35) I Mantova hittar man inte många turister men de många fashionabla butikerna vittnar om stadens välstånd.
Under eftermiddagen tar en lokalguide med er på en promenad till de främsta sevärdheterna.
 
Dag 3. Mantova – Governolo – Zelo (ca 50 km på cykel)
Vi börjar med en båttur fram till Governolo, där floden Minicio flyter ut i Po och formar en stor bassäng. Vid slussen tar ni era cyklar och går iland och följer sedan Po genom Ostiglia med en flytande kvarn och medeltida borg, fram till byn Bergantino. Bergantino ligger i hjärtat av "Grana Padano" ärkerivalen till Parmesanosten "Parmiggiano Reggiano". Här finns även ett museum med karuseller. I Zelo, en liten by vid ”Canal Bianco”,  kanalen som i stort sett följer floden, Po, väntar ert fartyg.
 
Dag 4. Zelo – Ferrara – Adria (Ca 50 km på cykel samt 60 km med buss)
Idag korsar ni Po-floden och beger er söderut till Ferrara, en annan av Italiens antika städer, med en välbevarad innerstad, omgiven av den ursprungliga stadsmuren. Ferrara är utsedd till Italiens cykelhuvudstad. Sedan en kort färd med buss till Adria, tidigare en grekisk hamn då staden låg vid havet. Här finns ett intressant museum över etruskisk, romersk och veneziansk historia.
 
Dag 5. Adria – Porto Viro – Chioggia/Pellestrina (ca 40 km på cykel)
Dagen börjar med en kort båtresa på Canale Bianco, som följer floden Po, till Porto Viro, där ni tar era cyklar för att upptäcka Po-deltat, med rikt fågelliv, bland annat flamingos. Ni passerar mynningen på floden Adigo, och följer kanalen Po-Brondolo som tar er till fram till lagunen runt Venedig. Om vädret tillåter kan ni göra stopp för ett härligt bad vid någon sandstrand. Fartyget ligger över natt i Chioggia, även kallad ”lilla Venedig”. Alternativt Pellestrina.

Dag 6. Chioggia/Pellestrina – Venedig (ca 30 km på cykel)
Venedig väntar, men först ett besök i en helt annan värld, ön Pellestrina, en liten fiskeby. Pellestrina är den första av 2 öar på vår väg mot Venedig, slutligen ett stycke med färja till ön Lido, känd som hemvist för artister och aristrokrater under La Belle Epoque. Lido di Venezia hyser numera den internationella filmfestivalen.
Ni går sedan ombord på fartyget för färd till hamnen i Venedig där ni skall tillbringa natten.

Dag 7. Venedig
En lokalguide tar er med på en promenad i Venedig, som under medeltiden hade stort inflytande över medelhavsregionen. Resten av dagen kan ni på egen hand upptäcka staden. Övernattning ombord i hamnen i Venedig. Obs att man inte får cykla i centrala Venedig, ej heller leda sin cykel.

Dag 8. Hemresa
Utcheckning efter frukost.
 
Med reservation för ändringar företagna av kaptenen, beroende på hög- eller lågvattenstånd eller andra oförutsägbara  händelser. Fartyget seglar på Canale Fissero/Bianco, som går parallellt med Po-floden, och är beroende av slussar etc.

Mantua-Venedig

Vad kostar resan?

Priset gäller per person i svenska kronor

UTRESA lördagar: M/S Ave Maria 2019

30 mars - 6 april13 april - 24 augusti & 19 oktober31 augusti - 12 oktober
2-bäddshytt, Huvuddäck10 350 kr13 900 kr16 200 kr
2-bäddshytt, Övre däck11 850 kr15 400 kr17 700 kr
Enkelhytt, Huvuddäck13 950 kr17 100 kr19 400 kr
Hytt med våningssängar, Huvuddäck*9 350 kr12 900 kr15 200 kr
2-bäddshytt med extra våningssängar, Övre däck*11 850 kr15 400 kr17 700 kr
Cykelhyra900 kr900 kr900 kr
Elcykel2 100 kr2 100 kr2 100 kr
Extranatt på hotell i Vendig/Mestre/Mantova. Pris på förfrågan

* Gäller per person vid två personer i hytten. Vid tre eller fyra personer i hytten avgår 2.500 kr per person för den 3:e och 4:e personen. Hör med oss för barnrabatter.

Allt detta ingår i resans pris:

 • Resa med Ave Maria enligt program med inkvartering i dubbelhytt i vald kategori, utsides hytt med dusch/wc
 • 7 x helpension från middag dag 1 t o m frukost dag 8. Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, 3-rätters middag.
 • Kaffe och te ombord.
 • Välkomstdrink med info.
 • Kartor och daglig information av reseledning ombord på engelska.
 • Städning av hytterna med  handduksbyte i mitten av resan.
 • Guidade cykelturer, valfritt
 • Guidade besök i Venedig och Mantova, besök på parmesanfabrik, entré till karusellmuseum i Bergantino.
 • Busstransfer dag 4.
 • Hamn, sluss och broavgifter.
   
I priset ingår ej: Drycker till maten, resa till/ från Mantova/Venedig, ev entréavgifter och utflykter, dricks till personalen ombord (frivilligt), 
färjeavgifter i Venedig.

OBS! För glutenfri kost samt vegankost uttages ett tillägg av 500 kr.

Våra uthyrningscyklar

Cyklarna är unisex City bikes,  med handbroms, utrustade med ensidig cykelväska, en vattenflaska, ett cykellås, cykeldator, en karthållare för styrstången samt ett litet reparationsset per hytt. Hjälm ingår, ange huvudstorlek. Försäkring för cykeln, vid stöld eller skada, kan teckans ombord. Pris 15 Euro, 45 Euro för elcykel.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
 

Unisex cykel 27 växlad
Unisex cykel 27 växlad
Elcykel
Elcykel