Mantova - Venedig eller
Venedig - Mantova

med M/S Vita Pugna 2021
 

Denna cykel & båtresa tar er längs Po-floden i norra Italien

På Canale Bianco som följer Po-floden, genom Po-deltat och till den fantastiska ”staden på vattnet”, Venedig. Programmet innehåller historiska och kulturella upplevelser såväl som naturupplevelser och kulinariska upplevelser. Några exempel är staden Mantova som är en italiensk renässansjuvel, Ferrara, världskända Venedig och Po-deltats naturreservat med ett rikt fågelliv. Lägg därtill italiensk mat och vin, och ni har en perfekt resa.

Ni kan välja mellan två trevliga fartyg, Ave Maria som sjösattes 2011 och Vita Pugna, en ombyggd, romantisk holländsk pråm. Båda fartygen är italienskägda och drivs med italiensk charm, maten ombord lagas efter lokala recept. Resan går veckovis i vardera riktningen, Mantova – Venedig och Venedig –Mantova. Engelsktalande reseledare finns ombord och ni kan välja om ni vill cykla på egen hand med utförligt kartmaterial och beskrivning eller om ni vill cykla i grupp med reseledaren.

M/S Vita Pugna
Vita Pugna kan ta max 21 passagerare. Längd 36 meter och bred 5,4 meter.
Ombord finns 10 standardhytter, varav en kan ta 3 personer, 7-8 kvm stora. Sängarna är 190-200 cm långa och 75-80 cm breda.
Hytterna har två sängar bredvid varandra och dusch, wc, luftkonditionering samt runt fönster som kan öppnas.  Ombord finns en restaurang/salong med luftkonditionering samt ett soldäck med plats för cyklar och bord och stolar. Fritt wi-fi.

Cyklingen
är lätt, mestadels på cykelvägar längs floden Po på den s.k. Poslätten. Etapperna är mellan 30 och 55 km. Nattetid ligger fartygen i hamn. Skulle ni inte vilja cykla någon dag går det bra att stanna ombord. Fartyget seglar på Canale Fissaro/Bianco som i stort följer floden.

Utresa Mantova-Venedig lördagar
MS Vita Pugna: 3/4, 17/4, 1/5, 15/5, 29/5, 12/6, 26/6, 10/7, 24/7, 7/8, 21/8, 4/9, 18/9, 2/10, 16/10 2021

Utresa Venedig-Mantova lördagar
MS Vita Pugna:  10/4, 24/4, 8/5, 22/5, 5/6, 19/6, 3/7, 17/7, 31/7, 14/8, 28/8, 11/9, 25/9, 9/10, 23/10 2021

Resa hit med flyg, tåg eller bil
Närmsta flygplatser är Venedig, Milano, Bergamo och Verona.
Mellan flygplatserna, och start och slut finns täta tågförbindelser. www.trenitalia.com. Fråga oss om ni undrar över något. 
Tåg hela vägen från Sverige går också bra.

Ladda ner reseprogrammet här för 2021:

Pris: fr 10 450 kr/person
för 2021!

M/S Vita Pugna
- se bildspel nedan till vänster
vid Program

Däckplan M/S Vita Pugna (klicka för större bild)

Program

loading...

Program Mantova – Venedig
Fartygen går med samma program i omvänd riktning
lördagar varannan vecka.

 

Dag 1. Individuell resa till Mantova
Incheckning från kl 16.30. Kl 18.30 är det informationsmöte och därefter serveras middagen. Fartyget ligger under natten i Mantova, vid Pos biflod Minicio.
 
Dag 2. Cykeltur i Mantova med omnejd (ca 35 km)
Staden Mantova är något av en ”sovande skönhet”. Mantova grundades troligen av etruskerna och hade en glansperiod under furstehuset Gonzagas herravälde 1328-1708. Den gamla stadskärnan dominerades av hertigpalatset, Palazzo Ducale, som är stadens huvudattraktion och är ett ståtligt palats som ligger på en härlig piazza, påbörjat 1290 och om och tillbyggt under 1300- och 1400-talen. Till detta fogades 1395-1406 borgen Castello di San Giorgio, berömd för den freskosvit som Andrea Mantegna utförde 1468-74 i en av salarna. Katedralen i högrenässans började uppföras 1540 av Giulio Romano, vars främsta byggnadsverk i staden är det vackra lustslottet Palazzo del Té (1525-35) I Mantova hittar man inte många turister men de många fashionabla butikerna vittnar om stadens välstånd.
Under eftermiddagen tar en lokalguide med er på en promenad till de främsta sevärdheterna.
 
Dag 3. Mantova – Governolo – Zelo (ca 50 km på cykel)
Vi börjar med en båttur fram till Governolo, där floden Minicio flyter ut i Po och formar en stor bassäng. Vid slussen tar ni era cyklar och går iland och följer sedan Po genom Ostiglia med en flytande kvarn och medeltida borg, fram till byn Bergantino. Bergantino ligger i hjärtat av "Grana Padano" ärkerivalen till Parmesanosten "Parmiggiano Reggiano". Här finns även ett museum med karuseller. I Zelo, en liten by vid ”Canal Bianco”,  kanalen som i stort sett följer floden, Po, väntar ert fartyg.
 
Dag 4. Zelo – Ferrara – Adria (Ca 50 km på cykel samt 60 km med buss)

Idag korsar ni Po-floden och beger er söderut till Ferrara, en annan av Italiens antika städer, med en välbevarad innerstad, omgiven av den ursprungliga stadsmuren. Ferrara är utsedd till Italiens cykelhuvudstad. Sedan en kort färd med buss till Adria, tidigare en grekisk hamn då staden låg vid havet. Här finns ett intressant museum över etruskisk, romersk och veneziansk historia.
 
Dag 5. Adria – Porto Viro – Chioggia/Pellestrina (ca 40 km på cykel)

Dagen börjar med en kort båtresa på Canale Bianco, som följer floden Po, till Porto Viro, där ni tar era cyklar för att upptäcka Po-deltat, med rikt fågelliv, bland annat flamingos. Ni passerar mynningen på floden Adigo, och följer kanalen Po-Brondolo som tar er till fram till lagunen runt Venedig. Om vädret tillåter kan ni göra stopp för ett härligt bad vid någon sandstrand på er väg till Chioggia, även kallad ”lilla Venedig”. Fartyget ankrar upp för natten vid ön Pellestrina.

Dag 6. Chioggia/Pellestrina – Venedig (ca 30 km på cykel)
Venedig väntar, men först ett besök i en helt annan värld, ön Pellestrina, en liten fiskeby. Pellestrina är den första av 2 öar på vår väg mot Venedig, slutligen ett stycke med färja till ön Lido, känd som hemvist för artister och aristrokrater under La Belle Epoque. Lido di Venezia hyser numera den internationella filmfestivalen.
Ni går sedan ombord på fartyget för färd till hamnen i Venedig där ni skall tillbringa natten.

Dag 7. Venedig
En lokalguide tar er med på en promenad i Venedig, som under medeltiden hade stort inflytande över medelhavsregionen. Resten av dagen kan ni på egen hand upptäcka staden. Övernattning ombord i hamnen i Venedig. Obs att man inte får cykla i centrala Venedig, ej heller leda sin cykel. 

Dag 8. Hemresa
Utcheckning efter frukost.

Med reservation för ändringar företagna av kaptenen, beroende på hög- eller lågvattenstånd eller andra oförutsägbara  händelser. Fartyget seglar på Canale Fissaro/Bianco och är beroende av slussar mm.
OBS. För glutenfri kost samt vegankost uttages ett tillägg av 500 kr.

Mantua-Venedig

Vad kostar resan?

Priset gäller per person i svenska kronor.
UTRESA lördagar: M/S Vita Pugna 2021

 3 april
23 oktober
10 april - 21 augusti 28 augusti - 16 okt
2-bäddshytt* 10 450 kr 13 750 kr 14 950 kr
Cykelhyra 975 kr 975 kr 975 kr
Elcykel 2 500 kr 2 500 kr 2 500 kr
Enkelhytt 14 400 kr 17 700 kr  18 900 kr

* Gäller per person vid två personer i hytten. Vid tre eller fyra personer i hytten avgår 3 300 kr per person för den 3:e personen.

Allt detta ingår i resans pris:

 • Resa med Vita Pugna enligt program med inkvartering i dubbelhytt, utsides hytt med dusch/wc
 • 7 x helpension från middag dag 1 t o m frukost dag 8. Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, 3-rätters middag.
 • Kaffe och te ombord.
 • Välkomstdrink med info.
 • Kartor och daglig information av reseledning ombord på engelska.
 • Städning av hytterna med  handduksbyte i mitten av resan.
 • Guidade cykelturer, valfritt
 • Guidade besök i Venedig och Mantova, besök på parmesanfabrik, entré till museum i Bergantino
 • Busstransfer dag 4.
 • Hamn, sluss och broavgifter.
  I priset ingår ej: Drycker till maten, resa till/ från Mantova/Venedig, ev entréavgifter och utflykter, dricks till personalen ombord (frivilligt), färjeavgift dag 6, ca 9 Euro. Avbeställningsskydd och reseförsäkring, kontakta ert försäkringsbolag

Våra uthyrningscyklar

Cyklarna är unisex Touring bikes, med handbroms, utrustade med ensidig cykelväska, en vattenflaska, ett cykellås, cykeldator, en karthållare för styrstången samt ett litet reparationsset per hytt. Elcyklarna är 9-växlade unisek.Hjälm ingår, ange huvudstorlek. Försäkring av cykeln, vid stöld eller skada, ingår.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
 

Unisex cykel, 27 växlad
Unisex cykel, 27 växlad
Elcykel
Elcykel