Provence och Camargue
med M/S Caprice & M/S L'Estello

 

Välkommen på vår cykel & båtresa till Provence och Camargue!
Här väntar upplevelser med böljande landskap, ymnig växtlighet av oliv-, apelsin- och citronträd, vindruvor, lavendel, örtkryddor, mullbärsträd och järnek. Här är bördigt med jämnt, varmt och torrt klimat, Rhônevinerna är uppskattade långt utanför Frankrikes gränser. Medelhavet är aldrig långt borta och antiken är ständigt närvarande i städer som Arles, Avignon, akvedukten Pont du Gard m.m.

Provinsen fick sitt namn för det var den första romerska provinsen utanför den italienska regionen. Camargue, det vilda deltalandskapet vid Rhônes mynning, är känt för sina rosa flamingos, svarta tjurar och vita hästar.
 
Ni kan välja mellan två trevliga fartyg - Caprice och L’Estello. Båda fartygen är fint renoverade och har en kapacitet på ca 20 passagerare, vilket ger en gemytlig och familjär stämning ombord. (Se information och bildspel från båda båtarna längre ner på sidan.)
 

Cyklingen
är lätt till medelsvår med några mindre backar i vissa områden och går på cykelvägar samt svagt trafikerade småvägar. Se graf nedan. Dag 5 en längre backe upp till den fantastiska staden Les Baux. Engelsktalande reseledare finns ombord. Skulle ni inte vilja cykla någon dag går det bra att stanna ombord.

Välj om ni vill cykla på egen hand med utförligt kartmaterial och beskrivning
eller om ni vill cykla i grupp med reseledaren (anges vid bokningen)


Utresa Avignon till Aigues-Mortes: 
Lördagar 13/4, 27/4, 11/5, 25/5, 8/6, 22/6, 6/7, 20/7,
3/8, 17/8, 31/8, 14/9, 28/9, 12/10 2019

Utresa Aigues-Mortes till Avignon:
Lördagar 6/4, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 15/6, 29/6, 13/7, 27/7,
10/8, 24/8, 7/9, 21/9, 5/10, 19/10 2019

Resa hit 
Närmsta större flygplatser är Marseille och Lyon. Det går också bra att flyga till Paris och från Charles de Gaulle-flygplatsen ta TGV-tåg till Avignon och retur, ca 3 timmar.
Från Nice ochMarseilles till Avignon och Aigues-Mortes finns tåg/snabbtåg (TGV), kan bokas på nätet www.tgv-europe.com.  Tar ca 1,5 tim.
Flygbiljetter bokar ni enklast och billigast själva på nätet.
Fråga gärna oss om ni undrar över något.

Hej Lena
Vi är mycket nöjda med vår cykling Aigues-M till Avignon och resorna till och från med tåg fungerade perfekt utan strejkstrul etc. Vi kan rekommendera denna tur. Cyklingen mestadels lätt utom en dag upp till Baux-de Provence men då erbjöds de av oss som inte trodde sig orka att transporteras upp med bil tillsammans med cykeln. Landskapet är omväxlande och intressant, cyklingen går mestadels på lite snirkliga asfalterade cykelvägar utan större förekomst av bilar mellan vingårdar, fruktodlingar mm. Båten (Caprice) fräsch och fin och vi hade turen att få samma besättning som vi hade förra hösten längs Po. Högsta klass. 
Höstliga hälsningar från Ove 

 
Ladda ner reseprogrammet här:

Pris: fr 10 650 kr/person
Boka nu - platserna tar snabbt slut!

Däckplan M/S Caprice (klicka för större bild)
Däckplan M/S L'Estello (klicka för större bild)
loading...

Bildspel M/S Caprice

M/S Caprice
M/S Caprice har 11 hytter, 2 med dubbelsäng och 8 med
två separata sängar samt en enkelhytt. Sängstorlek 190 x 80 cm enkelsäng och 190x140 dubbelsäng. Hytterna är 7-8 kvm.
Alla hytter har 2 små runda fönster,  dusch och wc med ett fönster, luftkonditionering.
Ombord finns restaurang /bar med luftkonditionering, soldäck med bord och stolar, cykelförvaring, fri wi-fi i restaurangen/ baren.

loading...

Bildspel M/S L'Estello

M/S L’Estello
M/S L’Estello är en tidigare holländsk pråm byggd 1937, ombyggd för att bli en bekväm passagerarbåt. Fartyget kan ta max 20 passagerare. Längd 39 meter och bredd 5,2 meter.
Ombord finns 10 hytter, en med dubbelsäng och 9 med
två separata sängar. Hyttstorlek 7-8 kvm. Sängarna är 190/200 cm långa och 75-80 cm breda.

Alla hytter har ett litet runt  fönster,  dusch och wc med fönster, luftkonditionering. Ombord finns restaurang med panoramafönster samt bar med  fåtöljer. Luftkonditionering, soldäck med bord och stolar, cykelförvaring, fri wi-fi i restaurangen/baren.

Program

Fartygen går lördag-lördag med samma program
i omvänd riktning varannan vecka.

Dag 1/lördag. Individuell resa till Avignon
Incheckning efter kl 18.00 i Avignon. Fartygen väntar vid kajen Quai de la Ligne invid den berömda bron Pont St. Bénezet. Övernattning ombord i Avignon.
 
Dag 2. Avignon, rundtur med cykel (ca 30 km)
Er första etapp tar er på småvägar på ön Ile de la Barthelasse. Några korta uppförsbakar före Villeneuve Les avignong.  Tillbaka i Avignon kan ni strosa i innerstaden och kanske besöka det berömda påvepalatset på en klippa i staden. Avignons äldre delar omges av en stadsmur från påvetiden, och bland annat kan ni beundra den berömda Avignon-bron, Pont Bénezet, från 1100-talet då Avignon var säte för påvarna från Rom.

Dag 3. Avignon – Aramon (båtresa + ca 40 km på cykel)
Dagen startar med en båttur till Aramon, där ni tar era cyklar och går iland för att cykla till Pont du Gard, Europas bäst bevarade akvedukt från romartiden. Kvällen och natten tillbringas ombord i Aramon, med en fin utsikt över berget Mont Ventoux.
 
Dag 4. Aramon – Vallabrègues (ca 35 km på cykel)
Fartyget tar er från Aramon  till Vallabrègues, en liten provencalsk by vid Rhônefloden, en tur på ca 1 timma. Vidare på småvägar till Barbentane där floden Durance möte Rhône, och sedan till Klostret Saint Michel de Frigulet och den medeltida byn Boulbon. Under natten ligger fartyget i Vallabrègues.

Dag 5. Vallabrègues – Arles (ca 55 km på cykel)
Ni fortsätter på cykel. Idag är det lite mer backigt när ni tar er till Saint Remy de Provence, där Nostradamus föddes, och vidare i Alpilles, med Les Beaux-de-Provence, en av Provences största sevärdheter. Staden som ligger utomordentligt vackert, har nästan fullständigt bevarat sitt medeltidsutseende, med hus i vacker renässansstil, till större delen uthuggna ur kalkklippan. För att komma till Les Beaux måste man klara av en 4 km lång uppförsbacke - men målet är mödan värt! Sedan väntar en 4 km lång nedförsbacke.Vidare till Arles där fartyget väntar. Arles är en stad präglad av romersk kultur och historia. Arles var romartidens näst största stad men är också Vincent van Goghs hemstad.
 
Dag 6. Arles – Aigues-Mortes (ca 25 km på cykel)
En kort etapp idag, genom jordbruksbygd och förbi tjurfarmar. Ni går åter ombord på fartyget som väntar vid slussen Saint Gilles. Stilla flyter ni fram på Rhône till dagens mål Aigues-Mortes.

Dag 7. Aigues-Mortes (rundtur med cykel ca 55 km)
På småvägar cyklar ni genom Camargues, mellan kanaler, laguner och byar, ner till fiskebyn Grau-du-Roi. Här kan ni ta ett uppfriskande dopp i havet. Tillbaka till Aigues-Mortes, efter flera stopp för att beundra  rosa flamingos, de svarta tjurarna och vita hästarna i det vilda landskapet.
 
Dag 8. Hemresa
Utcheckning efter frukost.

Med reservation för ändringar företagna av kaptenen, beroende på hög- eller lågvattenstånd eller andra oförutsägbara händelser.
 

Cykel & Båt Provence - Camargue (klicka för större bild)
Nivåkarta Provence - Camargue (klicka för större bild)

Vad kostar resan?

Samma pris båda fartygen
UTRESA: LÖRDAGAR 2019

Pris per person
i svenska kronor
          6 - 20 april,
     20 juli - 24 augusti
27 april - 13 juli,
19 - 26 oktober
31 augusti - 12 oktober
2-bäddshytt 10 650 kr 13 100 kr 14 050 kr
Enkelhytt 13 850 kr 16 350 kr 17 300 kr
Cykelhyra 950 kr 950 kr 950 kr
Elcykel  2 100 kr  2 100 kr  2 100 kr

Allt detta ingår i resans pris:

  • Resa med Caprice eller L’Estello enligt program med inkvartering i dubbelhytt , utsides hytt med dusch/wc.
  • 7 x helpension från middag dag 1 t o m frukost dag 8.
  • Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, 3-rätters middag.
  • Kaffe och te ombord.
  • Lakan och handdukar
  • Kartor och daglig information av reseledning ombord på engelska.
  • Guidade cykelturer, valfritt.
  • Guidadat besök i Arles 
  • Hamn, sluss och broavgifter.
I priset ingår ej drycker till maten, ev entréavgifter,  dricks till personalen ombord (frivilligt), resa till/från Avignon/Aigues-Mortes.

OBS: För glutenfri kost samt vegankost uttages en extra kostnad av 600 kr.

Våra uthyrningscyklar

Cyklarna är unisex citybikes Nuvinci N380, med aliminiumram, gelsadel, pakethållare, utrustade med ensidig cykelväska, en vattenflaska, ett cykellås, en cykeldator, en karthållare för styrstången samt ett litet reparationsset per hytt. Hjälm ingår. Elcyklarna är unisex.

OBS! Att det är hjälmtvång i Frankrike.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
 

Unisex cykel 27 växlar
Elcykel