Provence & Camargue
med MS L'Estello & MS Caprice

 

Välkommen på vår cykel & båtresa till Provence och Camargue! Här väntar upplevelser med böljande landskap, ymnig växtlighet av oliv-, apelsin- och citronträd, vindruvor, lavendel, örtkryddor, mullbärsträd och järnek.

Här är bördigt med jämnt, varmt och torrt klimat, Rhônevinerna är uppskattade långt utanför Frankrikes gränser. Medelhavet är aldrig långt borta och antiken är ständigt närvarande i städer som Arles, Avignon, akvedukten Pont du Gard m.m.

Provinsen fick sitt namn för det var den första romerska provinsen utanför den italienska regionen. Camargue, det vilda deltalandskapet vid Rhônes mynning, är känt för sina rosa flamingos, svarta tjurar och vita hästar.

Vi erbjuder två trevliga fartyg – Caprice och L’Estello. Båda fartygen är fint renoverade och har en kapacitet på ca 20 passagerare, vilket ger en gemytlig och familjär stämning ombord.

M/S Caprice
Ombord finns 11 hytter, två med dubbelsäng och åtta med 2 separata sängar samt en enkelhytt. Summa 21 platser. Sängstorlek 190 x 80 cm enkelsäng och 190x140 dubbelsäng. Hytterna är 7-8 kvm.
Alla hytter har 2 små runda fönster, dusch och wc med ett fönster, luftkonditionering. Ombord finns restaurang /bar med luftkonditionering, soldäck med bord och stolar, cykelförvaring, fri wi-fi i restaurangen/baren.

M/S L’Estello
Detta är en tidigare holländsk pråm byggd 1937, ombyggd för att bli en bekväm passagerarbåt. Fartyget kan ta max 20 passagerare. Längd 39 meter och bredd 5,2 meter. Ombord finns 10 hytter, en med dubbelsäng och 9 med 2 separata sängar. Hyttstorlek 7-8 kvm. Sängarna är 190/200 cm långa och 75-80 cm breda. Alla hytter har ett litet runt fönster, dusch och wc med fönster, luftkonditionering. Ombord finns restaurang med panoramafönster samt bar med fåtöljer. Luftkonditionering, soldäck med bord och stolar, cykelförvaring, fritt wi-fi i restaurangen/baren.
 

Cyklingen
är lätt till medelsvår med några mindre backar i vissa områden och går på cykelvägar samt svagt trafikerade småvägar. Dag 5 en längre backe upp till den fantastiska staden Les Baux. Engelsktalande reseledare finns ombord. Skulle ni inte vilja cykla någon dag går det bra att stanna ombord.

Välj om ni vill cykla på egen hand med utförligt kartmaterial och beskrivning  eller om ni vill cykla i grupp med reseledaren (anges vid bokningen)

Utresa (incheckningsdatum) Avignon till Aigues-Mortes:
Lördagar 11/4, 25/4, 9/5, 23/5, 6/6, 20/6, 4/7, 18/7,
1/8, 15/8, 29/8, 12/9, 26/9, 10/10, 24/10 2020


Utresa (incheckningsdatum) Aigues-Mortes till Avignon:
Lördagar 4/4, 18/4, 2/5, 16/5, 30/5, 13/6, 27/6, 11/7, 25/7,
8/8, 22/8, 5/9, 19/9, 3/10, 17/10 2020


Resa hit 
Närmsta större flygplatser är Marseille och Lyon. Det går också att flyga till Paris och därifrån ta TGV-tåget till Avignon, ca 3 timmar. Till Avignon och Aigues-Mortes finns tåg/snabbtåg (TGV), kan bokas på nätet www.tgv-europe.com. Tar ca 1,5 tim. Flygbiljetter bokar ni enklast och billigast själva på nätet.
Fråga gärna oss om ni undrar över något.
 
Ladda ner reseprogrammet här:

Pris: fr 10 750 kr/person

Boka nu för 2020 - platserna tar snabbt slut!

MS L'Estello och MS Caprice

Däckplan MS L'Estello och MS Caprice (klicka för större bild)

MS L'Estello (bildspel)

loading...

MS Caprice (bildspel)

loading...

Program

Fartygen går lördag-lördag, Avignon -
Aigues-Mortes
Varannan vecka i omvänd ordning

Dag 1/lördag. Individuell resa till Avignon
Incheckning efter kl 18.00 i Avignon. Fartygen väntar vid kajen Quai de la Ligne invid den berömda bron Pont St. Bénezet. Övernattning ombord i Avignon.

Dag 2. Avignon, rundtur med cykel (ca 30 km)
Er första etapp tar er på småvägar på ön Ile de la Barthelasse. Några korta uppförsbackar före Villeneuve Les Avignon. Tillbaka i Avignon kan ni strosa i innerstaden och kanske besöka det berömda påvepalatset på en klippa i staden. Avignons äldre delar omges av en stadsmur från påvetiden, och bland annat kan ni beundra den berömda Avignon-bron, Pont Bénezet, från 1100-talet då Avignon var säte för påvarna från Rom.

Dag 3. Avignon – Aramon (båtresa + ca 40 km på cykel)
Dagen börjar med en båttur från Avignon till Aramon, där ni sedan tar era cyklar för en tur över böljande kullar med vinodlingar och urgamla byar, fram till Pont du Gard, Europas bäst bevarade akvedukt från romartiden. Kvällen och natten tillbringas ombord i Aramon, med en fin utsikt över berget Mont Ventoux.

Dag 4. Aramon – Vallabrègues (ca 35 km på cykel)
Fartyget tar er från Arles till Vallabrègues, en tur på ca 1 timma. Ni lämnar Vallabrègues, en liten provencalsk by vid Rhônefloden på cykel,. Vidare på småvägar till Barbentane där floden Durance möte Rhône, och sedan till Klostret Saint Michel de Frigolet och den medeltida byn Boulbon. Under natten ligger fartyget i Vallabrègues.

Dag 5. Vallabrègues – Arles (ca 55 km på cykel)
Ni fortsätter på cykel. Idag är det lite mer backigt när ni tar er till Saint Remy de Provence, där Nostradamus föddes, och vidare i Alpilles, med Les Beaux-de-Provence, en av Provences största sevärdheter. Staden som ligger utomordentligt vackert, har nästan fullständigt bevarat sitt medeltidsutseende, med hus i vacker renässansstil, till större delen uthuggna ur kalkklippan. För att komma till Les Beaux måsta man klara av en 4 km lång uppförsbacke – men målet är mödan värt! Sedan väntar en 4 km lång utförsbacke fram till byn Paradou. Vidare till Arles där fartyget väntar. Arles är en stad präglad av romersk kultur och historia. Arles var romartidens näst största stad men är också Vincent van Goghs hemstad.

Dag 6. Arles – Aigues-Mortes (ca 25 km på cykel)

En kort etapp idag, genom jordbruksbygd och förbi tjurfarmar. Ni går åter ombord på fartyget som väntar vid slussen Saint Gilles. Stilla flyter ni fram på Rhône till dagens mål Aigues-Mortes.

Dag 7. Aigues-Mortes (rundtur i Camargue med cykel ca 55 km)
På småvägar cyklar ni genom Camargues, mellan kanaler, laguner och byar, ner till fiskebyn Grau-du-Roi. Här kan ni ta ett uppfriskande dopp i havet. Tillbaka till Aigues-Mortes, efter flera stopp för att beundra rosa flamingos, de svarta tjurarna och vita hästarna i det vilda landskapet.

Dag 8. Hemresa Utcheckning efter frukost.
Med reservation för ändringar företagna av kaptenen, beroende på hög- eller lågvattenstånd eller andra oförutsägbara händelser.

Provence Camargue 230 km (klicka för större bild).

Vad kostar resan?

Samma pris båda fartygen
UTRESA: LÖRDAGAR 2020

Pris per person i svenska kronor  
Samma pris båda fartygen
 
4 - 18 april
18 juli - 22 augusti
25 april -11 juli
17 – 24 oktober
29 augusti -10 oktober
2-bäddshytt 10 750 kr 14 300 kr 15 300 kr
Enkelhytt 14 550 kr 18 100 kr 19 100 kr
Cykelhyra 950 kr 950 kr 950 kr
Elcykel 2 200 kr 2 200 kr 2 200 kr

Allt detta ingår i resans pris:

Provence Provence
 • Resa med Caprice eller L’Estello enligt program med inkvartering i dubbelhytt, utsides hytt med dusch/wc. 
 • 7 x helpension från middag dag 1,
  t o m frukost dag 8.
 • Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, 3-rätters middag.
 • Kaffe och te ombord.
 • Lakan och handdukar.
 • Kartor och daglig information av reseledning ombord på engelska.
 • Guidade cykelturer, valfritt.
 • Guidade besök i Arles och Avignon
 • Hamn, sluss och broavgifter.
I priset ingår ej drycker till maten, ev entréavgifter, dricks till personalen ombord (frivilligt), resa till/från Avignon/Aigues-Mortes.

Våra uthyrningscyklar

Cyklarna är unisex 27-växlade Nuvinci N380, med aliminiumram, gelsadel, pakethållare, utrustade med ensidig cykelväska, en vattenflaska, ett cykellås, en karthållare för styrstången samt ett litet reparationsset per hytt. Hjälm ingår.
Elcyklarna är av märke Kalkhoff.

 

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
 

Unisex cykel 27 växlar Nuvinci N380
Elcykel