Provence
med premiumfartyget
MS Provence 

 

Välkommen på vår cykel & båtresa till Provence!

Här väntar upplevelser med böljande landskap, ymnig växtlighet av oliv-, apelsin- och citronträd, vindruvor, lavendel, örtkryddor, mullbärsträd och järnek. Här är bördigt med jämnt, varmt och torrt klimat, Rhônevinerna är uppskattade långt utanför Frankrikes gränser. Medelhavet är aldrig långt borta och antiken är ständigt närvarande i städer som Arles, Avignon, akvedukten Pont du Gard m.m.
Provinsen fick sitt namn för det var den första romerska provinsen utanför den italienska regionen. 

MS Provence
Vårt fartyg togs i trafik 2002 och är specialdesignat för trafik på Rhône. MS Provence har plats för 49 passagerare i 24 dubbelhytter och 3 enkelhytter, fördelade på 2 däck. Dessutom finns soldäck med 2 jacuzzi, solstolar, gymutrustning, bar, salong och restaurangmed endast en sittning. Hela fartyget är luftkonditionerat och har tillgång till internetuppkoppling.
 
Hytterna
Alla hytter har hotellstandard, har fönster, egen dusch/wc samt garderob. TV, säkerhetsfack, 220 volt.

Imperial svit på huvuddäck, kategori A
Utsides hytt, 20 m2, med skjutdörrar till en balkong med utsikt. Belägna på övre däcket, under soldäcket och på samma däck som restaurang och salong. Dusch med glasvägg, separat wc. Dubbelsäng, soffa och balkongmöbler.
 
Lavendel svit nedre däck, kategori B
Utsides hytter med runda fönster som ej går att öppna. Hytterna är 21 m2 och ligger under resturangen och salongen. Dusch med glasvägg, separat wc. 2 sängar bredvid varandra.
 
Soleil svit nedre däck, kategori C
Utsides hytter med runda fönster som ej går att öppna. Hytterna är 19 m2 och ligger under resturangen, baren och salongen. Dusch med glasvägg, separat wc. 2 sängar bredvid varandra.
 
Enkel svit nedre däck kategori S
Utsides hytter med runda fönster som ej går att öppna. Hytterna är 16 m2 och ligger under resturangen, baren och salongen. Dusch med glasvägg, separat wc. 1 säng.

Cyklingen
är lätt till medelsvår med några mindre backar i vissa områden och går till stor del på cykelvägen Via Rhona, Rhonevägen, som följer floden. Ibland på svagt trafikerade småvägar. En del dagar finns olika alterantiv med olika svårighetsgra. All cykling sker på egen hand - om ni inte  bokar det guidade paketet. Engelsktalande reseledare finns ombord.
Skulle ni inte vilja cykla någon dag går det bra att stanna ombord.

Välj om ni vill cykla på egen hand med utförligt kartmaterial och beskrivning
eller om ni vill cykla i grupp med reseledaren. Tillägg 1600 kr per person. (anges vid bokningen)


Utresa (incheckningsdatum) Lyon - Arles: 
Säsong I:    27 mars, 10 april, 17 juli, 31 juli, 14 augusti 2021
Säsong II:  24 april, 8 maj, 22 maj, 5 juni, 29 juni, 3 juli 2021 
Säsong III: 28 augusti, 11 sept, 25 sept, 9 okt 2021   

Utresa (incheckningsdatum) Arles - Lyon:
Säsong I:    23 apil, 10 juli, 24 juli, 7 augusti, 16 oktober 2021 
Säsong II:   17 april, 1 maj,15 maj, 29 maj, 12 juni, 26 juni 2021 
Säsong III:  21 augusti, 4 sept, 18 sept, 2 oktobere 2021 

Resa hit 
Lyon har internationell flygplats. Pendeltåg finns till Lyon centrum, tar ca 30 min. Tågstation för TGV m.m finns vid flygplatsen.
Närmsta flygplats för Arles är Marseille internationella flygplats. Därifrån tåg till/från Arles. Flyg bokar ni enklast själva via nätet, t ex www.allaflygbiljetter.se
Hör med oss om ni har frågor.
Det går också bra att flyga till Paris och sedan TGV-tåg till Lyon ca 2 timmar.
Tåg hela vägen fungerar också!
 
Ladda ner reseprogrammet här:

Pris från 15 950 per person!

Premiumfartyget MS Provence

Däckplan MS Provence (klicka för större bild)

Program

Fartyget går lördag-lördag, Arles - Lyon
Varannan vecka i omvänd ordning

Dag 1/lördag. Individuell resa till Lyon
Incheckning senast kl 17.00 i Lyon.  Ca kl 19.00 välkomstdrink och sedan middag. Efter middagen information om resan och fartyget. Övernattning ombord i Lyon.
 Lyon ligger där floderna Saône och Rhône flyter samman. 1998 placerades Lyon på Unesco’s världsarvslita för dess kulturella arv som sträcker sig mer än 2000 år tillbaka i tiden. Vattnet finns överallt och flyter under 28 broar. Västerut, vid Fourvièrekullen ligger den myllrande historiska stadskärnan med sin renässanspompa. Den påminner om rikedomen som stadens lönsamma sidenindustri inbringade från och med François 1:a skattelättnader år 1536.
 
På en halvö, vid foten av La Croix-Rousse, grundlade romarna år 43 f.kr. Lugdunum - de tre galliska provinsernas huvudstad. Här, kring dagens rådhus och opera, fick Frankrikes mest namnkunniga arkitekter och konstnärer fria händer under 1990-talet. Resultatet blev postmodern glamour: rokokoopera med glaskupol, stortorg med pelare och 69 vattenstrålar.
 Från rådhuset och operan sträcker sig de stora shopping-, krog- och kaféstråken, rue de la République och Rue Président Herriot, i nord-sydlig riktning. På östra Rhônestranden ligger Nouveau Musée, Interpol och affärskvarteren.

Dag 2. Lyon - Vienne - Andance - Tournon-sur-Rhone. (Båtresa + Ca 42 km på cykel).
Idag väntar många fina upplevelser. Cykelturen börjar med att ni cyklar in i naturreservatet Île au Beurre, med vacker natur och lugn atmosfär. Landskapet skiftar så småningom till vinodlingar när ni kommer in i området Côte Rôtie, och senare till åkerlandskap i Ardèche. Fartyget väntar på er i Andance. Vid middagstid seglar ni mot Tournon sur Rhône.
 
Dag 3. Tournon sur Rhône – Valance - Le Pouzin
(båtresa + ca 33/58/73 km på cykel)

Fartyget avgår tidigt mot staden Valence, med ankomst efter frukost. Valence är en marknadsstad med välbevarade historiska kvarter. Cyklingen går genom små typiska franska byar i Ardèche, med historiska lämningar från romartiden som ni kan beundra och ni kommer till naturreservatet i Pouzin i Drôme-området. (33 km)
Väljer ni den längre rutten, 58 km, så cyklar ni inåt landet till Drôme-regionen och den medltida staden Crest med ett imponerande försvarstorn. 

Den tredje möjligheten (73 km) är storslagen ochkräver förbokning. Från Tournon åker ni och er cykel med ett ånglok upp till Lamastre. Sedan cyklar ni 73 km på en nedlagd banvall som gjorts om till cykelväg. Färden går genom ett vackert bergslandskap, gnomtunnlar och längs raviner. Vägen är delvis ej belagd, detta är en dag för de med mer cykelvana.

Dag 4. Le Pouzin – Viviers (ca 42 km på cykel)
Dagens tur tar er förbi det romanska klostret Cruas och vidare över den intressanta repbron i Rochemaure. Denna bro ses som en symbol för övergången från gammalt till nytt, från historien till framtiden.  Ni kommer fram till Viviers, där ni kan parkera er cykel vid fartyget och ta en promenad i den mycket intressanta  historiska stadskärnan.
 
Dag 5. Viviers – Roquemaure – Avignon
(båtresa + ca 40 km på cykel)

Efter en båtresa på morgonen lastas cyklarna av i Roquemaure. Staden Rochemaure är klassad som ”mycket karaktäristisk". Härifrån cyklar ni in i den berömda vinorten Châteauneuf-du-Pape. Passa på att prova några av deras berömda viner. När ni passerat det lite backiga området runt Châteauneuf-du-Pape belönas ni med en nästan helt platt sträcka längs med floden. Snart ser ni konturerna av Avignon. Här kan ni strosa i innerstaden och kanske besöka det berömda påvepalatset på en klippa i staden. Avignons äldre delar omges av en stadsmur från påvetiden, och bland annat kan ni beundra den berömda Avignon-bron, Pont Bénezet, från 1100-talet då Avignon var säte för påvarna från Rom.

Dag 6. Avignon - Tarascon/Arles.( ca 50/58/70 km på cykel)
Idag har ni flera alternativ för vägen från Avignon och söderut. Den länger och enklare rutten tar er på Via Rhona längs floden.
Den kortare turen är mer ansträngande och tar er via en längre backe upp i les Alpilles till de fantastiska städerna Les Baux-de-Provence och Saint Remý-de- Provence. Ett landskap med kalkstensklippor och olivlundar. 
För de riktiga entusiasterna föreslår vi en tur till Pont du Gard, den bäst bevarade romerska akvedukten i Europa. Ca 70 km.

Dag 7. Tarascon/Arles – Arles (ca 21/50 km på cykel)
Arles är den berömde målaren Van Gogs hemstad. Arles var romartidens näst största stad och är en stad präglad av romersk kultur och historia. Här kan ni uppleva de fantastiska miljöer Van Gogh förevigade på en cykelrunda, ca 21 km.
Vill ni göra en lägnre tur cyklar ni till Camargue, vid Rhôneflodnes delta. Här finns saltängar och de berömda vita hästarna och svarta tjurarna.
 
Dag 8. Hemresa
Utcheckning efter frukost. Senast 10.00

Med reservation för ändringar företagna av kaptenen, beroende på hög- eller lågvattenstånd eller andra oförutsägbara händelser.

Cykel & Båt Provence (klicka för större bild)

Vad kostar resan?

Samma pris båda fartygen
UTRESA: LÖRDAGAR 2021  

Pris per person
i svenska kronor  
     
27 mars,
3, 10 april
10, 17, 24, 31 juli
7, 14 augusti
16 oktober
17, 24 april
1, 8, 15, 22, 29 maj
5, 12, 19, 26 juni
3 juli 
21, 28 augutsi
4, 11, 18, 25 sept
2, 9 oktober
Soleil svit, Kat C.
2-bädd. Pris p.p. 
15 950 kr 20 8000 kr 21 900 kr
Lavendel svit, Kat B 15 950 kr 20 800 kr 22 500 kr
Imperial svit. Kat A
2-bädd. Pris p.p.
21.900 kr 26 400 kr 27 500 kr
Enkelhytt. Kat S 21 900 kr 26 400 kr 27 500 kr
Cykelhyra, 24 vx med handbroms inkl hjälm 1 100 kr 1 100 kr 1 100 kr
Elcykel inkl hjälm 2 100 kr 2 100 kr 2 100 kr

Allt detta ingår i resans pris:

  • Resa med MS Provence enligt program med 7 nätter i hytt av vald kategori,  utsides hytt med dusch/wc.
  • 7 x Frukostbuffé, 7 x  4-rätters middag ombord. Dryck ingår ej. Lunchpaket under cykelturerna.
  • Kaffe och te ombord
  • Lakan och handdukar, daglig städning av hytten.
  • Kartor och daglig information av reseledning ombord på engelska. GPS-koordinater på begäran.
  • Guidade stadsvandringar.
  • Hamn, sluss och broavgifter.
I priset ingår ej ev entréavgifter, dricks till personalen ombord (frivilligt), resa till/från Lyon/Arles. Guidade cykelturer, tillägg 1600 kr p.p. 

Våra uthyrningscyklar

Cyklarna är s k hybrid-cyklar, 24-växlade med handbroms, utrustade med ensidig cykelväska, en vattenflaska, ett cykellås samt ett litet reparationsset per hytt. Hjälm ingår. Det är ej hjälmtvång i Frankrike men vi rekommenderar hjälm för er säkerhet. Cykelförsäkring för skada och stöld kan köpas i förväg eller betalas kontant ombord. 20Euro.
Elcyklarna har 24 växlar, handbroms, ensidig cykelväska, vattenflaska, ett cykellås, litet reparationsset. 
Försäkring för elcykel kostar 40Euro.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.

Unisex cykel 24 växlar
Elcykel