Rhen & Neckar med M/S Patria
2022

Floden Rhen med bifloden Neckar bjuder på många vackra och spännande upplevelser.

Staden Koblenz där floderna Mosel och Rhen möts, vinstaden Rüdesheim med nöjesgatan Drosselgasse, den omsjungna klippan Loreley, slottet i Heidelberg. Dessutom de små gemytliga gamla städerna Eberbach och Bad Wimpfen.
Ni bor ombord på M/S Patria, cyklarna finns med ombord, ni har er hytt hela veckan, behöver inte packa väskor, ni äter och sover ombord. Fartyget förflyttar sig under dagen medan ni cyklar till nästa stopp, skulle ni inte vilja cykla någon dag så går det bra att åka med och ta det lugnt ombord.

Varje dag serveras frukostbuffé, samt 3-rätters middag ombord. Eftermiddagskaffe eller the med kakor fram till 16.30. Möjlighet att göra ett lunchpaket vid frukosten, alternativt serveras en enklare lunch om ni väljer att stanna ombord.

M/S Patria
Vårt fartyg M/S Patria är ett rustikt och enkelt men trevligt fartyg med plats för 66 gäster. Alla hytter har dusch och wc, fönster. Hytterna är små, ca 7 kvm, men praktiska med två sängar i vinkel på golvet. 19 hytter på övre däck utan aircondition med öppningsbara fönster. 15 hytter på huvuddäck med aircondition, ej öppnings- bara fönster.
Ombord finns restaurang, salong med bar, soldäck med däckstolar och plats för cyklarna. Stämningen ombord är familjär med gäster från många olika länder. Språk ombord är engelska, tyska och holländska. Fartyget seglar under holländsk flagg. 

Specialkost
Önskas specialkost, meddela detta vid bokningen. En avgift tas i vissa fall ut. 

Cyklingen
Cykelvägarna utmed Rhen och Neckar är väl utbyggda, cyklingen sker mestadels på bilfria vägar, lågt trafikerade landsvägar och asfalterade cykelvägar. Cykling sker på egen hand och är inte guidad. I er hytt finns kartor och information om cykelturen. Varje dag får ni också ett cykelprogram. Ombord finns en engelsk/tysktalande guide som varje dag går igenom nästa dags program

Avresa från Koblenz
Lördagar 14/5, 9/7, 3/9 2022.

Utresa från Bad Wimpfen
Lördagar 21/5, 16/7, 10/9 2022.

Resa hit med flyg, tåg eller bil
SAS /Lufthansa flyger från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Frankfurt Main Internationella flygplats. Flyg- och tågbiljetter bokar ni enklast själva via nätet.
Tågförbindelser finns från flygplatsen till Koblenz, ca 1,10 tim och till Bad Wimpfen, tar ca 3 timmar. www.bahn.com
Vi kan hjälpa till att boka transfers med taxi/minibuss tur och retur flygplatsen om ni önskar det. Fråga oss om ni undrar över något.
Tåg hela vägen från Sverige fungerar utmärkt. Via Köpenhamn och Hamburg. www.bahn.com
Parkeringsmöjligheter finns i Koblenz och Bad Wimpfen. Hör med oss om kostnader.

Ladda ner reseprogrammet här för 2022:

Pris: fr 8 950 kr/person

M/S Patria

Däckplan M/S Patria (klicka för störrebild)

Program

Utresedag lördagar:
Program för Koblenz - Bad Wimpfen. Bad Wimpfen - Koblenz samma program fast i omvänd riktning.

Dag 1/lördag. Ankomst Koblenz
Ombordstigning på MS Patria som väntar vid kaj kl 14-16. Ni får era hytter och sedan är det välkomstdrink och information, följt av middag. I Koblenz rinner Moselfloden ut i den större Rhenfloden. Koblenz är en livlig turistort och här är oftast fullt av fartyg. Koblenz har en vacker strandpromenad och vid det tyska hörnet ”Deutsches Eck” står Kaiser Wilhelm staty. En linbana går över Rhen upp till fästningen Ehrenbreitstein.
 
Dag 2. Koblenz – Boppard – Rüdesheim (ca 46 km)
Fartyget tar er den första sträckan till Boppard, där tar ni era cyklar och går iland och startar er cykling. Ni kan välja antingen den vänstra flodstranden som tar er förbi borgar och slott, eller den högra som tar er genom den vackra Loreley –dalen och fram till den välkända turistorten Rüdesheim Middag ombord och övernattning ombord i Rüdesheim eller Bingen.
 
Dag 3. Rüdesheim  - Mainz (ca 32-35 km)
Cykelturen fortsätter längs med den vackra Rhenstranden, genom vindistriktet  Rheingau och fram till Mainz. Alternativt kan ni ta den vänstra sidan till Mainz, som är lugnare. Staden Mainz är full av sevärdheter såsom domen, slottet, Gutenbergmuseet m.m. Möjlighet finns att följa med på en guidad stadsvandring mot tillägg.
 
Dag 4. Mainz - Nierstein (ca 17-26 km)
Ni cyklar ut ur Mainz i riktning söderut till Nierstein, det största vinodlingsområdet vid Rhen. Lunch ombord. Under eftermiddagen väntar en speciell upplevelse, en färd med traktor genom vinbergen!  Utflykt mot tillägg, bokas och betalas ombord. Middag ombord.

Dag 5. Nierstein – Mannheim med båt,
Mannheim – Heidelberg med cykel (ca 25 km)

På förmiddagen kan ni ta det lugnt och njuta av de vackra vyerna som passerar förbi medan ni sakta flyter från på floden. I Mannheim går ni av båten och tar er cyklar för fortsatt färd. Dagens cykeletapp tar er via Ladenburg till Heidelberg vid floden Neckar, biflod till Rhen. Under eftermiddagen kan ni besöka den vackra staden Heidelberg med ett berömt slott. Möjlighet finns också till en guidad stadsvandring mot tillägg.
 
Dag 6. Heidelberg – Eberbach (ca 34 km)
Dagens cykelfärd tar er från Heidelberg via Ziegelhausen och genom Odenwald till Neckarsteinach och till dagens slutmål Eberbach. Här väntar er en idyllisk liten stad med smala gränder och små vackra torg. Middag ombord.
 
Dag 7. Eberbach – Bad Wimpfen (ca 45 km)
Efter frukost kan ni ta en cykeltur till borgen Hornberg, an av de vackraste borgarna i Neckardalen och biskopssäte för biskoparna av Speyer efter 1259. Dagens och resan mål, Bad Wimpfen är en förtjusande medeltida  stad, där en gång kejsaren Fredrich I Barbarossa har bott.  Middag ombord.
 
Dag 8. Lördag. Hemresa
Utcheckning efter frukost, senast 09.00.
 
Rederiet reserverar sig för ändringar i programmet och tidtabellen, orsakade av väderförhållanden eller andra orsaker utanför rederiets kontroll.

Vad kostar resan?

Priset gäller per person i svenska kronor
UTRESA: LÖRDAG

Pris per person i svenska kronor               14/5         

21/5, 9/7, 16/7,  
3/9, 10/9
2-bäddshytt Huvuddäck         8 950 kr   10 700 kr
2-bäddshytt Övre däck            10 100 kr  10 800 kr
2-bäddshytt för eget bruk Huvuddäck         12 950 kr 14 600 kr
2-bäddshytt för eget bruk Övre däck           14 600 kr  16 300 kr
Cykelhyra 7-växlad 900 kr      900 kr
Elcykel 1 850 kr   1 850 kr

Allt detta ingår i resans pris:

  • Del i utsideshytt i vald kategori.
  • 7 x helpension från middag dag 1 t o m frukost dag 8.
  • Frukost, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, eftermiddagssnack och 3-rätters middag
  • Välkomstdrink med information.
  • Daglig städning av hytten, handdukar och sänglinne.
  • I er hytt finns kartor och information om cykelturen. Varje dag får ni också ett cykelprogram. GPS-koordinater finns, Ombord finns en engelsk/tysktalande guide som varje dag går igenom nästa dags program.

I priset ingår inte: drycker till maten, resa till och från Koblenz/Bad Wimpfen,
ev entréavgifter och utflykter samt dricks till personalen ombord (frivilligt).
Avbeställningsskydd och reseförsäkring. Kontaka ert försäkringsbolag.

Rhen-Neckar (klicka för större bild)

Våra uthyrningscyklar

Cyklarna är 7 växlade unisex cyklar  med hand- och fotbroms, alternativt endast handbroms.
Elcyklar med hand- och fotbroms, alternativt endast handbroms. Ange önskemål.
Alla cyklar är utrustade  med cykelväska. Cykelförsäkring ingår.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
Tag med hjälm, solhatt och regnkläder. Packa i en mjuk resväska, då utrymmet i hytten är begränsat.

Unisex cyklar 7-växlade
Unisex cyklar 7-växlade
Elcykel
Elcykel