Donau RELAX
korta etapper från Passau till Wien

 

Längs med hela Donaufloden sträcker sig en fin cykelväg, från Passau i Tyskland, genom Österrike med Linz, Wachaudalen, Wien och till Budapest, den så kallade  ”Donau Radweg”.

Denna resa har vi valt att kalla Donau, från Passau till Wien – Relax.
Här är cykeletapperna lite kortare, varvade med fina båtresor på Donau.

Vi kan erbjuda olika alternativ allt efter hur långa dagsetapper ni önskar.
(För  SPORT-alternativ se ruta längre ner t h på sidan.) Den normala varianten hittar ni på sidan "PassauWien"

När ni cyklar längs Donau får ni uppleva idylliska små byar, städer från romartiden, den välkända vinregionen Wachau med vinodlingar längs flodsluttningarna, gemytliga österrikiska värdshus med lokala specialitéer och sist men inte minst världsstaden Wien.

Denna resa börjar i Passau och slutar i Wien. Vill ni stanna några extra dagar i Wien eller Passau så kan ni boka extranätter. 

Cyklingen är lätt
Cykelvägen längs Donau är den populäraste i hela Europa. Cyklingen är enkel, inga eller lätta backar, huvudsakligen på avskilda cykelvägar utan motortrafik. Några korta sträckor går på mindre allmänna vägar. Man kan säga att Donau Radweg är ett föredömligt exempel på en cykelväg. Cyklingen är lätt/normal och 280 km.

4-stjärniga hotell -  med eller utan halvpension
Resan kan bokas med endast frukost eller med frukost och middag (halvpension)
Middagarna är tre-rätters.  Ej middag i Wien. Hotellen är noga utvalda 4-stjärniga hotell. De nämnda hotellen är de som används i första hand, om dessa är fullbokade, bokas likvärdiga hotell.

När vill ni resa?
Välj valfri utresedag - ej söndag - mellan 27 april - 3 oktober 2019.

Resa hit 
Flyg till München alternativt Wien. Tåg till Passau www.bahn.com tar ca 2,5 timmar från München och 3 timmar från Wien. Flyg- och tågbiljetter bokar ni enklast själva via nätet. Kommer ni med egen bil finns olika parkeringsmöjligheter - kontakta oss.

Ladda ner reseprogrammet här:


Pris: fr 6 675 kr/person
Boka mer än 60 dagar före avresan och få 5% på grundpriset!
 

Passau-Wien SPORT
Sportig version med 5 övernattningar

Dag 1. Ankomst Passau
Dag 2. Passau –Eferdinger dalen,
             ca 70 km
Dag 3. Eferdinger dalen – Strudengau,
             ca 86 km
Dag 4. Strudengau – Krems, ca 90 km
Dag 5. Krems – Wien, ca 80 km
Dag 6. Hemresa

Pris och program på förfrågan
 

Bagagetransport ingår

Program

Avresedatum: alla dagar (utom söndag)
27 april – 3 oktober 2019
 

Dag 1. Ankomst Passau
I Passau  kan ni njuta av en promenad i den nyrenoverade innerstaden. I Passau mynnar Donaus bifloder Inn och Ilz och staden kallas ofta ”trefloderstaden”. På eftermiddagen mellan 16-19 cykelutlämning av vår lokala samarbetspartner, alternativt nästa morgon om ni kommer sent.
Ert hotell: Hotel Passauer Wolf, beläget vid cykelleden. http://www.hotel-passauer-wolf.de/  Hotellet har basu med jacuzzi samt ångbastu. Restaurang, bar och terrasservering. 
 
Dag 2. Passau – Linz (ca 56 km på cykel + båtresa Passau – Schlögen)
Ni börjar dagen med en vacker båttur från Passau till Schlögen. Ni fortsätter sedan på cykel längs den berömda Donauslingan, ett stycke där floden böjer sig 180 grader.
Dagens mål är staden Linz, känd för en livlig gammal stadskärna med många ölstugor och restauranger. Linz var kulturhuvudstad 2009 och ni kan njuta av den vackra strandpromenaden eller utsikten från berget Pöstlingberg.

Ert hotell: Arcotel Nike Linz, 4-stjärnigt hotell som ligger direkt vid floden och alldeles i närheten av torget. Hotellet har pool, bastu och en panoramarestaurang. www.arcotelhotels.com 
 
Dag 3. Linz – Strudengau/Grein (ca 60 km)
Cykelturen fortsätter längs Donau. Gör ett besök i Enns ,Österrikes äldsta stad, med ett 60 meter högt torn och ett intressant arkeologiskt museum, Lauriacum. Ni fortsätter sedan längs med Donau och kommer till Grein med bland annat slottet Greinburg som idag inhyser ett sjöfartsmuseum. Strudengau är en sträcka av Donau som tidigare var alla sjöfarares fasa, ett mycket strömt område i Donau.

Ert hotell: Wellness-Oase Aumühle, 4-stjärnigt, traditionellt familjehotell med en mängd spaerbjudanden. www.aumuehle.at
 
Dag 4. Strudengau – Krems eller dess omgivningar
(ca 59 km på cykel + båtresa Melk - Dürnstein)

Dagens cykeltur går genom ett fascinerande landskap med höga klippformationer på båda sidor av floden. Byn Emmersdorf är porten till Wachau-regionen. Högt över floden ser man en vallfartskyrka, Maria Taferl, som årligen besöks av tusentals pilgrimer. Regionen Wachau som är känd för sina frukt- och vinodlingar är en av resans höjdpunkter. På de terrasserade sluttningarna ser ni vinfält och aprikosträd blandat med slott och kloster. I Melk går ni ombord på en båt som tar er till Dürnstein. Strax före den 1000-åriga staden Krems. Övernattning i Krems eller dess omgivningar.

Ert hotell: Steigenberger Avance Hotell och Spa, 4-stjärnigt hotell på höjden ovanför Krems. Hotellet har utomhuspool, inomhuspool, bastu m.m. samt en fantastisk utsikt.  www.steigenberger.com
 
Dag 5. Krems – Tulln (ca 41 km på cykel)
Dagens cykling bjuder på ett spektakulärt landskap ned branta klippväggar, soldränkte vinodlingar, fruktodlingar, små lugna byar, kloster och slott.

Ert hotell: Design-Hotel Römerhof, ett nytt och modernt 4-stjärnigt hotell i utkanterna av Tulln. www.hotel-roemerhof.at
 
Dag 6. Tulln – Wien. (ca 35 km på cykel)
Er sista etapp tar er till Wien. Från Tulln cyklar ni genom ”Wienerwald” och passerar det imponerande klostret Kloster-Neuburg.  När ni checkat in på ert hotell i Wien kan ni ägna er åt denna fantastiska stad, kanske äta en Sachertorte på något av de många caféerna, flanera längs med paradgatan Maria Hilferstrasse, besöka Stephansdomen etc.
Ert hotell: Arcotel Kaiserwasser. Ett modernt design hotell direkt vid Donau, inte så långt från centrum. Panorama relax-område med utsikt över Donau. Restaurang och cocktailbar. www.arcotelhotels.com/de/kaiserwasser_hotel_wien   


Dag 7. Hemresa - eller förlängning

 

Vad kostar resan?

Priser per person i svenska kronor:
VÄLJ PERIOD: 27 april - 3 oktober 2019

PERIOD 21 sept
-3 okt
27 apr-17 maj,
14-20 sept
18 maj
-13 sept
Dubbelrum inkl frukost     6 675 kr 6 900 kr   7 950 kr  
Tillägg enkelrum     2 350 kr 2 350 kr  2 350 kr 
Tillägg halvpension x 5
(Ej middag i Wien)
    1 500 kr 1 500 kr  1 500 kr 
Cykelhyra        775 kr    775 kr     775 kr
Elcykel     1 650 kr 1 650 kr  1 650 kr
Extranatt i Wien,
inkl frukost
 
      720 kr     720 kr     720 kr 
Extranatt i Passau inkl. frukost       720 kr    720 kr     720 kr 

Ev tillkommer turistskatt "citytax" ca 1-3  € per natt. Betalas direkt till hotellen

Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.

Passau-Wien 280 km. (Klicka för större bild)

Allt detta ingår:

Charmigt torg i Linz Charmigt torg i Linz
  • 6 övernattningar i rum med dusch o Wc på 4-stjärniga hotell med relax-avdelningar och fritt Wi-Fi. (De nämnda hotellen är endast exempel)
  • 6 x frukost
  • Vid halvpension 5 middagar, 3-rätters. Ej middag i Wien.
  • Bagagetransport mellan hotellen, en väska per person, max 20 kg
  • Båtresa inkl cykel Passau – Schlögen
  • Båtresa inkl cykel Melk-Dürnstein.
  • Broschyrer, kartmaterial samt vägbeskrivningar på engelska
  • Service hotline
     

Våra uthyrningscyklar Passau-Wien

 Cyklarna är av hög standard, 7- växlar med fotbroms alt. 21-växlade med handbroms. Barncyklar och elcykel finns att hyra. Även elcykel för barn, från 9 år.
Alla cyklar är utrustade med cykelväska, styrstångsväska, lås och en cykelpump.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi också veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället. Ta med egen hjälm och säkerhetsväst, rekommenderas.

Unisex cykel, 7- eller 21 växlad.
Elcykel
Elcykel