Moseldalens vinorter 2022
Bernkastel Kues - Zell - Cochem - Traben-Trarbach
Valfritt antal nätter!

Vi är specialister på Moseldalen!

Att cykla längs Moseldalen är en fantastisk upplevelse. 
Moseldalen är känt för sina fina cykelvägar, som följer flodens slingrande lopp, inga backar! Vackra vyer, en skimrande flod omgiven av vinodlingar på mer eller mindre branta sluttningar, tätt mellan vinbyarna och vinstugorna.

Cyklingen är lätt
Cyklingen längs Moselfloden är lätt, utan backar.  Cykelväg går mellan Trier och Koblenz, genom Trittenheim, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem med flera orter. Cykelvägen följer flodstranden och är helt avskild från bilvägen. Den räknas som en av de bästa cykelvägarna i Europa. 

Välj mellan tre olika program (eller gör ett eget)
Vi har gjort tre olika programförslag som omfattar 5 övernattningar, kan också göras med 4 övernattningar eller helt enligt era önskemål. Ni bor på trevliga familjehotell och Gasthaus av mellanklass, flera av dem har egen vinproduktion. Ca 130-150 km totalt. Givetvis kan ni välja att cykla längre eller kortare sträckor. Vi bokar enligt era önskemål, begär förslag och pris. Vi är specialister på Moseldalen. 
Boka gärna en extra natt på någon av övernattningsorterna så har ni tid att upptäcka allt vad Moseldalen kan erbjuda. 

Boende
Ni bor på trevliga familjehotell och Gasthaus av mellanklass, i de trevligaste och mest intressanta orterna längs floden. Ni har nära till restauranger, vinstugor och sevärdheter.
Bra, typiskt tyska hotell med god frukost och sköna sängar. Flera av våra boende har egen vinproduktion, och serverar sina egna viner. Alla rum har dusch och wc.
Möjlighet finns till uppgradering av hotell, i mån av tillgång. Rum med utsikt mot floden, med balkong, högre standard etc. Pris på förfrågan.

När vill ni resa?
Vi bokar in er på valfritt datum 1 april - 15 oktober 2022. Resan sker på egen hand. Ni får utförligt kartmaterial och information från oss. 

Resa hit. Flyg, tåg eller bil från Sverige
Närmsta flygplats är Frankfurt Main flygplats. Härifrån finns tågförbindelser till Moseldalen (ca 3 tim) till Wittlich. Därifrån till Bernkastel-Kues,  20 km med taxi, alternativt buss. Taxistation finns vid järnvägsstationen.  www.bahn.com 
Tågbiljett kan ni köpa i automat på flygplatsen.
Alt. transferbuss från Frankfurt Main flygplats till Frankfurt Hahn och därefter taxi till Bernkastel-Kues, ca 38 km. Transferbuss kostar ca 14 € enkel väg och tar 1 tim 45 minuter. www.flibco.com och www.hahn-airport.de
Taxi kostar ca 60 € enkel väg Hahn-Bernkastel.
Är ni flera i sällskapet, kan det löna sig med egen minibuss. Hör med oss för pris.
Avslutar ni resan i Cochem eller Koblenz finns täta tågförbindelser med Frankfurt Main flygplats. Från Koblenz tar det 1 t 10 min. Från Cochem ca 2 timmar inkl. byte i Koblenz.

Tåg hela vägen: Via Köpenhamn - Hamburg. www.bahn.com 
Fråga oss om ni vill ha tips och råd. Jämför även med Interrailkort. www.interrail.se 

Parkering: Väljer ni att ta bilen finns bra parkeringsmöjligheter i hamnen i Bernkastel-Kues, 18 Euro för en vecka. Alternativt i Trier, ca 9 Euro per natt. Ni tar er enkelt tillbaka till utgångspunkten med tåg/buss/taxi. Är ni flera som reser tillsmmans, kanske det är ett alternativ att hyra en minibuss.

Pris:  5 950 kr/person

Bagagetransport ingår

Vad kostar resan?

Utresa: DAGLIGEN (1 april till 15 oktober 2022).
Priset gäller per person i svenska kronor.

Dubbelrum med frukost  5 nätter 5 950 kr
Halvpension (tre rätters middag) x 5  1 375 kr
Halvpension (tre rätters middag) x 2    550 kr
Cykelhyra 4 dagar      800 kr
Elcykel 4 dagar  1 600 kr
Enkelrumstillägg    1 200 kr
Extranatt på valfri ort med frukost p.p.    650-750 kr

Allt detta ingår

  • 5 övernattningar i rum med dusch WC och frukost. Trevliga familjeägda hotell, Weingüter eller Gasthaus av mellanklass
  • Båtresa mellan Zell och Traben-Trarbach med cykel (endast alternativ 1)  Obs: beroende av tidtabell.
  • Bagagetransport mellan hotellen. En väska per person, max 20 kg. 
  • Kartor och info på tyska/engelska/svenska.

Ev. kan s.k. City tax, turistskatt, förekomma. det betalas i så fall direkt till hotellen.Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.För priser med 4 övernattningar, se bifogade PDF.

Avresedatum:
Dagligen från 1 april till 15 oktober 2022.

Resealternativ 1

Dag 1. Bernkastel-Kues
Ankomst till Bernkastel-Kues. Första natten bor ni i denna idylliska vinort med vackra korsvirkeshus och ett intressant vinmuseum. Är ni sugna på motion kan ni promenera upp till borgen Landshut och få en underbar vy över trakten.
 
Dag 2.  Bernkastel-Kues - Zell (40 km)
Ni cyklar iväg längs Mosel, (cyklarna får ni på hotellet) allt som oftast genomkorsar ni en liten vinby. Ert dagsmål är Zell. Vem har inte hört talas om "Zeller Schwarzer Katz" ortens mest berömda vin. Zell är en gemytlig och livlig liten stad.
 
Dag 3. Zell - Cochem (40 km)
Färden går vidare, de omgivande bergen blir allt högre och kommer allt närmare. På höjderna ser ni stolta riddarborgar och imponerade vinodlingar. Ni skall under dagen komma fram till Cochem, en av de vackraste orterna längs Mosel. Högt upp ser vi Reichsburg Cochem, en promenad dit upp lönar sig, utsikten är fantastisk. Strandpromenaden är lång och utflyktsbåtarna ligger på rad.
 
Dag 4. Cochem – Zell – Traben-Trarbach (ca 40 km)
På cykel tar ni er tillbaka till Zell, via Beilstein som har en unik miljö, ofta använd för filminspelningar. I Zell går ni går ombord på en flodbåt som tar er till Traben-Trarbach, alternativt Enkirch, ett par km före Traben-Trarbach, beroende på tidtabell. Ni kan ta med er cyklarna på båten och njuta av vyerna ur ett annat perspektiv.
 
Dag 5. Traben - Trarbach-Bernkastel-Kues (22 km)
Idag kan ni göra en hel del vingårdsbesök, ni har bara 22 km att trampa till Bernkastel-Kues och ni passerar bland annat Wehlen och Graach som är berömda vinorter.
 
Dag 6 Frukost och hemresa.
Dags att ta farväl av Moseldalen.

Ladda ner 2022 program här:Resalternativ 2

med 5 eller 4 övernattningar 

Dag 1. Start i Bernkastel-Kues
Dag 2. På cykel till Zell (ca 40 km)
Dag 3. På cykel till Cochem (ca 40 km)
Dag 4. På cykel till Kobern Gondorf (ca 32 km). Väljer ni 4 nätter hoppar ni över Kobern Gondorf och cyklar direkt till Koblenz, ca 50 km. 
Dag 5. På cykel till Koblenz (ca 18 km)
Dag 6. Slut i Koblenz

Resealternativ 3


5 övernattningar

Dag 1. Start i Trier
Dag 2. På cykel till Trittenheim
(ca 42 km)
Dag 3. På cykel till Bernkastel-Kues (ca 29 km)
Dag 4. På cykel till Zell (ca 40 km)
Dag 5. På cykel till Cochem (ca 40 km)
Dag 6. Slut i Cochem

Fler alternativ på förfrågan!!

Våra uthyrningscyklar i Moseldalen

Ni kan välja mellan 7-växlad cykel med fotbroms eller 21-växlad med handbroms. Elcykel finns också att hyra.
Cyklarna har pakethållare och cykelväska 30x30x16 cm. Ett reparationsset medföljer till varje sällskap så att ni själva kan laga ev. punkteringar eller dylikt. Ett cykellås per 2-3 cyklar.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi också veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
Ta med egen hjälm, ej hjälmtvång i Tyskland men vi rekommenderar hjälm.