Moseldalens vinorter 
Trier - Bernkastel Kues - Zell - Cochem - Traben-Trarbach
4 nätter!

Vi är specialister på Moseldalen!

Att cykla längs Moseldalen är en fantastisk upplevelse. 
Moseldalen är känt för sina fina cykelvägar, som följer flodens slingrande lopp, inga backar! Vackra vyer, en skimrande flod omgiven av vinodlingar på mer eller mindre branta sluttningar, tätt mellan vinbyarna och vinstugorna.

Cyklingen är lätt
Cyklingen längs Moselfloden är lätt, utan backar.  Cykelväg går mellan Trier och Koblenz, genom Trittenheim, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem med flera orter. Cykelvägen följer flodstranden och är helt avskild från bilvägen. Den räknas som en av de bästa cykelvägarna i Europa. 

Välj mellan tre olika program (eller gör ett eget)
Vi har gjort ett programförslag som omfattar 4 övernattningar, eller enligt era önskemål. Ni bor på trevliga familjehotell och Gasthaus av mellanklass, flera av dem har egen vinproduktion. Ca 130 km totalt. Givetvis kan ni välja att cykla längre eller kortare sträckor. Vi bokar enligt era önskemål, begär förslag och pris. Vi är specialister på Moseldalen. 
Boka gärna en extra natt på någon av övernattningsorterna så har ni tid att upptäcka allt vad Moseldalen kan erbjuda. 

Boende
Ni bor på trevliga familjehotell och Gasthaus av mellanklass, i de trevligaste och mest intressanta orterna längs floden. Ni har nära till restauranger, vinstugor och sevärdheter.
Bra, typiskt tyska hotell med god frukost och sköna sängar. Flera av våra boende har egen vinproduktion, och serverar sina egna viner. Alla rum har dusch och wc.
Möjlighet finns till uppgradering av hotell, i mån av tillgång. Rum med utsikt mot floden, med balkong, högre standard etc. Pris på förfrågan.

När vill ni resa?
Vi bokar in er på valfritt datum 1 april - 15 oktober 2023. Resan sker på egen hand. Ni får utförligt kartmaterial och information från oss. 
Extranätter kan bokas på samtliga orter.

Resa hit. Flyg, tåg eller bil från Sverige
Närmsta flygplats är Frankfurt Main flygplats. Härifrån finns tågförbindelser till Moseldalen.  ww.bahn.com 
Tågbiljett kan ni köpa i automat på flygplatsen.
Från Frankfurts flygplats till Bernkastel-Kues tar ni först tåget till Wittlich, ca 2,15 tim, sedan buss 30 min, alternativt taxi. 
Avslutar ni resan i Cochem eller Koblenz finns täta tågförbindelser med Frankfurt Main flygplats. Från Koblenz tar det 1 t 10 min. Från Cochem ca 2 timmar inkl. byte i Koblenz.
Det går även att flyga till Luxemburg flygplats och sedan ta buss till Trier. Ca 40 km, 50 min. 

Tåg hela vägen: Via Köpenhamn - Hamburg. www.bahn.com 
Fråga oss om ni vill ha tips och råd. Jämför även med Interrailkort. www.interrail.se 

Parkering: Väljer ni att ta bilen finns bra parkeringsmöjligheter i hamnen i Bernkastel-Kues, 20 Euro för en vecka. Ni tar er enkelt tillbaka till utgångspunkten med tåg/buss/taxi. Är ni flera som reser tillsammans, kanske det är ett alternativ att hyra en minibuss.

Ladda ner program här: 

Pris från:  5 950 kr p.p.

Bagagetransport ingår

Vad kostar resan?

Utresa: DAGLIGEN (1 april till 15 oktober 2023).
Priset gäller per person i svenska kronor.
 

Övriga datum25/8 - 30/9
Dubbelrum med frukost 4 nätter 5 950 kr   6 250 kr         
Halvpension (tre rätters middag) x 41 350 kr1 450 kr
Halvpension (tre rätters middag) x 2    650 kr750 kr
Cykelhyra 3 dagar       700 kr700 kr
Elcykel 3 dagar  1 350 kr1 350 kr
Enkelrumstillägg    1 150 kr1 150 kr
Extranatt på valfri ort med frukost p.p.    650-750 kr750-950 kr

Allt detta ingår

  • 4 övernattningar i rum med dusch WC och frukost. Trevliga familjeägda hotell, Weingüter eller Gasthaus av mellanklass
  • Bagagetransport mellan hotellen. En väska per person, max 20 kg. 
  • Kartor och info på tyska/engelska/svenska.
  • Vid halvpensioon ingår 3-rätters middag. Dryck ingår ej. OBS: halvpension måste bokas samtidigt som resan i övrigt!

Ev. kan s.k. City tax, turistskatt, förekomma. det betalas i så fall direkt till hotellen.Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.För priser med 4 övernattningar, se bifogade PDF.

Program 4 nätter

Avresedatum:
Dagligen från 1 april till 15 oktober 2023

Dag 1. Bernkastel-Kues
Ankomst till Bernkastel-Kues. Första natten bor ni i denna idylliska vinort med vackra korsvirkeshus och ett intressant vinmuseum. Är ni sugna på motion kan ni promenera upp till borgen Landshut och få en underbar vy över trakten.
 
Dag 2.  Bernkastel-Kues – Zell. (ca 37 km) 
Era cyklar får ni på hotellet.  Ni cyklar i väg längs Mosel, allt som oftast genomkorsar ni en liten vinby, i kommer att känna igen många av namnen på vinfirmorna. Ert dagsmål är Zell. Vem har inte hört talas om "Zeller Schwarzer Katz" ortens mest berömda vin. Zell är en gemytlig och livlig liten stad.
 
Dag 3. Zell - Cochem (40 km)
Färden går vidare, de omgivande bergen blir allt högre och kommer allt närmare. På höjderna ser ni stolta riddarborgar och imponerade vinodlingar. Vi rekommenderar ett besök i Beilstein som har en unik miljö, ofta använd för filminspelningar. Ni skall under dagen komma fram till Cochem, en av de vackraste orterna längs Mosel. Högt upp ser vi Reichsburg Cochem, en promenad dit upp lönar sig, utsikten är fantastisk. Strandpromenaden är lång och utflyktsbåtarna ligger på rad.
 
Dag 4. Cochem –Koblenz (ca 50 km)
Ni fortsätter längs Moselfloden, allt som oftast genomkorsar ni en liten vinby.  Möjlighet att ta en flodbåt från Cochem till Treis (ca 10 km) och sedan fortsätta på cykel till Koblenz. (Med reservation för gällande tidtabell) I Koblenz flyter Mosel ut i Rhen vid det ”Tyska hörnet”, Deutsches Eck. Koblenz är en livlig turist- och affärsstad med ca 100.000 invånare. Cyklarna lämnar ni på hotellet.
 
Dag 5 Frukost och hemresa
Dags att ta farväl av Moseldalen.

Möjlighet att lägga till en extra natt, exempelvis mellan Cochem och Koblenz.

Våra uthyrningscyklar i Moseldalen

Ni kan välja mellan 8-växlad cykel med fotbroms eller 27-växlad med handbroms. Elcykel finns också att hyra.
Cyklarna har pakethållare och cykelväska 30x30x16 cm. Ett reparationsset medföljer till varje sällskap så att ni själva kan laga ev. punkteringar eller dylikt. Ett cykellås per 2-3 cyklar.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi också veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
Ta med egen hjälm, ej hjälmtvång i Tyskland men vi rekommenderar hjälm.