Moseldalens vinorter 
Trier - Bernkastel Kues - Zell - Cochem - Traben-Trarbach
5 nätter eller valfritt antal nätter!

Vi är specialister på Moseldalen!

Att cykla längs Moseldalen är en fantastisk upplevelse. 
Moseldalen är känt för sina fina cykelvägar, som följer flodens slingrande lopp, inga backar! Vackra vyer, en skimrande flod omgiven av vinodlingar på mer eller mindre branta sluttningar, tätt mellan vinbyarna och vinstugorna.

Cyklingen är lätt
Cyklingen längs Moselfloden är lätt, utan backar.  Cykelväg går mellan Trier och Koblenz, genom Trittenheim, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem med flera orter. Cykelvägen följer flodstranden och är helt avskild från bilvägen. Den räknas som en av de bästa cykelvägarna i Europa. 

Välj mellan två olika program (eller gör ett eget)
Vi har gjort två olika programförslag som omfattar 5 övernattningar. Ni bor på trevliga familjehotell och Gasthaus av mellanklass, flera av dem har egen vinproduktion. Ca 130-150 km totalt. Givetvis kan ni välja att cykla längre eller kortare sträckor. Vi bokar enligt era önskemål, begär förslag och pris. Vi är specialister på Moseldalen. 
Boka gärna en extra natt på någon av övernattningsorterna så har ni tid att upptäcka allt vad Moseldalen kan erbjuda. 

Boende
Ni bor på trevliga familjehotell och Gasthaus av mellanklass, i de trevligaste och mest intressanta orterna längs floden. Ni har nära till restauranger, vinstugor och sevärdheter.
Bra, typiskt tyska hotell med god frukost och sköna sängar. Flera av våra boende har egen vinproduktion, och serverar sina egna viner. Alla rum har dusch och wc.
Möjlighet finns till uppgradering av hotell, i mån av tillgång. Rum med utsikt mot floden, med balkong, högre standard etc. Pris på förfrågan.

När vill ni resa?
Vi bokar in er på valfritt datum 1 april - 15 oktober 2023. Resan sker på egen hand. Ni får utförligt kartmaterial och information från oss. 
Extranätter kan bokas på samtliga orter.

Resa hit. Flyg, tåg eller bil från Sverige
Närmsta flygplats är Frankfurt Main flygplats. Härifrån finns tågförbindelser till Moseldalen.  ww.bahn.com 
Tågbiljett kan ni köpa i automat på flygplatsen.
Startar ni resan i Trier tar tåget ca 3,5 timmar. Väljer ni att starta i Bernkastel-Kues tar ni först tåget till Wittlich, ca 2 tim 15 min, och sedan buss till Bernkastel Forum, ca 30 min. Alternativt taxi istället för buss, Är ni flera i sällskapet, kan det löna sig med egen minibuss. Hör med oss för pris.
Avslutar ni resan i Cochem eller Koblenz finns täta tågförbindelser med Frankfurt Main flygplats. Från Koblenz tar det 1 t 10 min. Från Cochem ca 2 timmar inkl. byte i Koblenz.
De går även att flyga till Luxemburg flygplats och sedan ta buss till Trier. Ca 40 km, 50 min.

Tåg hela vägen: Via Köpenhamn - Hamburg. www.bahn.com 
Fråga oss om ni vill ha tips och råd. Jämför även med Interrailkort. www.interrail.se 

Parkering: Väljer ni att ta bilen finns bra parkeringsmöjligheter i hamnen i Bernkastel-Kues, 20 Euro för en vecka. Alternativt i Trier, ca 10 Euro per natt. Ni tar er enkelt tillbaka till utgångspunkten med tåg/buss/taxi. Är ni flera som reser tillsmmans, kanske det är ett alternativ att hyra en minibuss.

Ladda ner programmet här: 

Pris från:  6 950 kr/person

Bagagetransport ingår

Vad kostar resan?

Utresa: DAGLIGEN (1 april till 15 oktober 2023).
Priset gäller per person i svenska kronor.

Övriga datum25/8 - 30/9
Dubbelrum med frukost  5 nätter 6 950 kr     7 250 kr     
Halvpension (tre rätters middag) x 5  1 675 kr1 900 kr
Halvpension (tre rätters middag) x 2    650 kr700
Cykelhyra 4 dagar      900 kr950 kr
Elcykel 4 dagar  1 800 kr1 900 kr
Enkelrumstillägg    1 500 kr1 500 kr
Extranatt på valfri ort med frukost p.p.    650-750 kr650-850 kr

Allt detta ingår

  • 5 övernattningar i rum med dusch WC och frukost. Trevliga familjeägda hotell, Weingüter eller Gasthaus av mellanklass
  • Båtresa mellan Zell och Traben-Trarbach med cykel (endast alternativ B)  Obs: beroende av tidtabell.
  • Bagagetransport mellan hotellen. En väska per person, max 20 kg. 
  • Kartor och info på tyska/engelska/svenska.
  • Vid halvpension ingår valt antal middagar, 3-rätters. Dryck ingår ej. OBS: måste bokas samtidigt som resan i övrigt.

Ev. kan s.k. City tax, turistskatt, förekomma. det betalas i så fall direkt till hotellen.Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.

Program A. 5 nätter

Avresedatum:
Dagligen från 1 april till 15 oktober 2023.

Dag 1. Trier
Ankomst Trier en stad med minnen från romartiden, bland annat den berömda Porta Nigra. Trier (ca 100.000 invånare) är centrum för vinhandeln i denna del av Moseldalen.
 
Dag 2. Trier -Trittenheim (ca 42 km)
Ni hämar ut era cyklar och börjar er cykling. Er första etapp går till Trittenheim som är en liten idyllisk vinort.
 
Dag 3. Trittenheim - Bernkastel-Kues (29 km)

I Bernkastel-Kues finns ett berömt torg med 400-åriga korsvirkeshus, ett vinotek med Moseldalens alla viner och Cusano stiftet. Bernkastel-Kues är kanske den vackraste orten i Moseldalen, här finner ni också det världsberömda Doctorsvinet.
Är ni sugna på mer motion kan ni promenera eller cykla upp till borgen Landshut och få en underbar vy över trakten.
 
Dag 4. Bernkastel-Kues - Zell (ca 38 km)

På cykel via Traben-Trarbach till Zell. Vem har inte hört talas om "Zeller Schwarzer Katz" ortens mest berömda vin. Zell är en gemytlig och livlig liten stad.
 
Dag 5. Zell - Cochem (ca 40 km)

Färden går vidare, de omgivande bergen blir allt högre och kommer allt närmare. På höjderna ser ni stolta riddarborgar och imponerade vinodlingar. Ni skall under dagen komma fram till Cochem. Högt upp ser ni Reichsburg Cochem, en promenad dit upp lönar sig, utsikten är fantastisk. Strandpromenaden är lång och utflyktsbåtarna ligger på rad. En livlig affärsgata med många vinstugor finns också i Cochem. Innan Cochem kommer ni till Beilstein, en av de vackraste orterna vid Moselfloden, kallad Moseldalens Törnrosa. Cyklarna lämnar ni på hotellet. 
  
Dag 6. Frukost och hemresa.
Dags att ta farväl av Moseldalen. Ni kan ta tåget till Frankfurts flygplats. Tar ca 2 timmar med byte i Koblenz.

Program B. 5 nätter

Avresedatum:
Dagligen från 1 april till 15 oktober 2023

Dag 1. Bernkastel-Kues
Ankomst till Bernkastel-Kues. Första natten bor ni i denna idylliska vinort med vackra korsvirkeshus och ett intressant vinmuseum. Är ni sugna på motion kan ni promenera upp till borgen Landshut och få en underbar vy över trakten.
 
Dag 2.  Bernkastel-Kues – Zell. (ca 37 km)
Era cyklar får ni på hotellet.  Ni cyklar i väg längs Mosel, allt som oftast genomkorsar ni en liten vinby, i kommer att känna igen många av namnen på vinfirmorna. Ert dagsmål är Zell. Vem har inte hört talas om "Zeller Schwarzer Katz" ortens mest berömda vin. Zell är en gemytlig och livlig liten stad.
 
Dag 3. Zell - Cochem (40 km)
Färden går vidare, de omgivande bergen blir allt högre och kommer allt närmare. På höjderna ser ni stolta riddarborgar och imponerade vinodlingar. Vi rekommenderar ett besök i Beilstein som har en unik miljö, ofta använd för filminspelningar. Ni skall under dagen komma fram till Cochem, en av de vackraste orterna längs Mosel. Högt upp ser vi Reichsburg Cochem, en promenad dit upp lönar sig, utsikten är fantastisk. Strandpromenaden är lång och utflyktsbåtarna ligger på rad.
 
Dag 4. Cochem – Zell – Traben-Trarbach (ca 40 km)
På cykel tillbaka till Zell, där ni går ombord på en flodbåt som tar er till Traben-Trarbach. Ni kan ta med er cyklarna på båten och njuta av vyerna ur ett annat perspektiv.
 
Dag 5. Traben Trarbach – Bernkastel-Kues Cca 22 km)
Idag kan ni göra en hel del vingårdsbesök, ni har bara 22 km att trampa till Bernkastel-Kues och ni passerar bland annat Wehlen och Graach som är berömda vinorter.
Cyklarna lämnar ni på hotellet.
 
Dag 6. Frukost och hemresa
Dags att ta farväl av Moseldalen.
Fler alternativ på förfrågan!!

Våra uthyrningscyklar i Moseldalen

Ni kan välja mellan 8-växlad cykel med fotbroms eller 21-växlad med handbroms. Elcykel finns också att hyra.
Cyklarna har pakethållare och cykelväska 30x30x16 cm. Ett reparationsset medföljer till varje sällskap så att ni själva kan laga ev. punkteringar eller dylikt. Ett cykellås per 2-3 cyklar.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi också veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
Ta med egen hjälm, ej hjälmtvång i Tyskland men vi rekommenderar hjälm.