Nyheter 2023
Cykel & Hotell
Vi uppdaterar löpande med nya resmål!

Nyheter 2023
 

  • Cykla längs Toscanas kust ” I etruskernas spår” 4, 5, 6 eller 7 nätter 
  • Madeira Året runt nyhet – Fantastisk men utmanande cykling i svårslagen skön natur. 
  • Innsbruck- Gardasjön, från Innsbruck cyklar du till Italiens största sjö, Gardasjön, 7 nätter.
  • Florens- Rom, cykla genom små medeltida byar, 7 nätter.
  • Provence och Camargue med sitt böjande landskap, medelhavet och antiken, 7 nätter. 
  • Portugal, upptäck Portugals vackra soliga Algarvekust. 

Toscana

Resan erbjuds som 4,5,6 alternativ  7-nätters.

Vår nya resa innehåller det mesta av vad som förknippas med Toscana.
De spännande städerna Pisa och Lucca, fulla av konst, små byar med medeltida borgar, de eleganta badorterna i Versilien och de mer vilda stränderna vid Maremma. Ni cyklar längs floderna Arno och Serchio, förbi sjön Massaciucoli och åter ut till havet. Ni får uppleva det typiska toscanska landskapet med många små välrenommerade vingårdar och de vidsträckta pinjeskogarna längs Etruskiens kust.
I detta område bodde under antiken etruskerna, ett fredligt och kulturellt utvecklat folk, som levde i samklang med naturen och landskapet, och de älskade vackra saker, god mat och dryck. Läs mer här.

Portugal- Madeira

En resa för er som gillar utmaningar!
Att cykla på Madeira –  hur fungerar det? Är inte Madeira ett paradis för vandrare?     
Jo, men denna vackra ö bjuder på fantastiska cykelturer, med underbara panoramavyer. På de sträckor som är som bergigast, får ni hjälp med transfer.

På Madeira råder ett behagligt klimat hela året och ni möter en exotisk flora och fauna. På er väg runt ön kommer ni till underbara parker och trädgårdar, stilla havsbukter och spektakulära klippor. Men här finns även massor av kultur. Madeira är en självstyrande portugisisk region som intogs av portugiserna på 1400-talet, något som man ser spår av i  magnifika egendomar ”quintas” och monumentala fästningar.
Läs mer här. 
 

Innsbruck- Gardasjön

Säg "ciao bella" till en fantastisk åtta dagars cykeltur! Från Innsbruck cyklar du till Italiens största sjö – Gardasjön. Imponerande bergskedjor, spektakulär panoramautsikt och en kulinarisk tur genom Sydtyrolens vingårdar och fruktträdgårdar.

Ni cyklar på vackra cykelvägar i flodernas dalgångar samt på bruksvägar mellan frukt- och vinodlingar. Ni får en transfer från Inndalen till bergspasset Reschenpass. Därifrån kan ni njuta av utförsåkningen i mer än 1200 höjdmeter. Emellanåt måste ni cykla några mindre uppförsbackar.
 Denna resa kan också bokas som ”Challenge” dvs sportig variant för er som gärna cyklar längre och mer utmanande etapper!
Läs mer här. 
 

Florens- Rom

Känner du redan till historien om Franciskus av Assisi? Eller känner du till Ponte Vecchio i Florens?
Du kommer definitivt att få reda på detta på denna cykeltur från Florens till Rom i vackra Italien! Ciao e Benvenuto i hjärtat av stöveln! Cykla förbi historiska scener och genom små medeltida byar. Cykelvägen tar dig till vackra Rom där Fontana di Trevi, Colosseum och Forum Romanum väntar på dig.
Unna dig en gelato eller en krämig cappuccino på Piazza Navona och titta på storstadens liv och rörelse!
Läs mer här.

Provence-Camargue

Provence med sitt böljande landskap, medelhavet och antiken. Därtill Camargue det vilda deltalandskapet vid Rhônes mynning, känt för sina rosa flamingos, svarta tjurar och vita hästar. Denna tur som börjar och slutar i Orange, går nästan helt på svagt trafikerade vägar och bruksvägar. Cyklingen är lätt med några mindre backar i vissa områden.
Läs mer här.

Portugal- Algarvekusten

Upptäck Portugals vackra soliga Algarvekust. Från Faro till den lilla idylliska staden Tavira och sedan längs hela kuststräckan till Cabo de Sao Vicente, Europas sydvästligaste udde. En cykeltur som tar er längs vita sandstränder, laguner, gyllene klippor men även genom en del av Portugals historia med minnen från berömda upptäckare och det tidiga moriska inflytandet. En oförglömlig resa!
Läs mer här.