Provence och Camargue
Cykel & Hotell 2024

PROVENCE & CAMARGUE

Provence med sitt böljande landskap, medelhavet och antiken. Därtill Camargue, det vilda deltalandskapet vid Rhônes mynning, känt för sina rosa flamingos, svarta tjurar och vita hästar. Denna tur som börjar och slutar i Orange, går nästan helt på svagt trafikerade vägar och bruksvägar. Cyklingen är lätt till medelsvår med några mindre backar i vissa områden.

Avresedatum (=första övernattningen):
Varje lördag och måndag. Vid fler än 4 personer möjlighet till andra datum/program
Säsong 1:       23/3 - 3/5 samt 6/10 - 14/10 2024
Säsong 2:        4/5 - 14/6 samt 8/9 - 5/10 2024
Säsong 3:        15/6 - 7/9 2024
 
Resan kan bokas i 2 olika hotellkategorier, A eller D.
Kat A: Bekväma hotell, 3 eller 4 stjärnor vissa med AC och Pool
Kat D: Högklassiga hotell, 4 stjärnor, centralt belägna, vissa med AC och pool
Alla rum med dusch/bad och WC
Klassificeringen gäller enligt franskt regelverk.
Möjlighet finns att boka extra nätter. Halvpension kan ej bokas.

Resa hit: Resan till och från Orange ingår inte i priset. Orange går att nå med flyg, tåg eller bil. Närmsta flygplats är Marseille. Därifrån tar ni snabbtåget TGV till Orange. Tar ca 1,5 timmar. Ni kan också flyga till Paris eller Lyon och därifrån ta TGV-tåget till Orange.
Kommer ni med bil finns allmänt parkeringsgarage, ca 10 euro per dag. Kan ej förbokas.
Tåg hela vägen från Sverige fungerar också bra. fråga oss om ni behöver tips och råd.

Pris från 12 100 kr / person

Bagagetransport ingår!

Program

Dag 1.
Ankomst Orange, en stad med många ståtliga lämningar från romartiden, bland annat en amfiteater och en triumfbåge. Gamla stan är typiskt provencalsk med små butiker och caféer.

Dag 2. Orange – Chateauneuf –du-Pape – Avignon  (ca 50 km)
Er första etapp tar er till den berömda vinorten Chateuneuf-du-Pape. Vidare på cykelvägar eller nästan trafikfria vägar till Avignon. Här kan man strosa i innerstaden och kanske besöka det berömda påvepalatset på en klippa i staden. Avignons äldre delar omges av en stadsmur från påvetiden, och bland annat kan ni se den berömda Avignon-bron från 1100-talet då Avignon var säte för påvarna från Rom. 

Dag 3.Avignon – St. Rémy – Arles (ca 55 km)
På cykel till St. Rémy, den kanske vackraste och mest typiska av alla provencalska byar, med trånga gränder och en överväldigande doft av örter och blommor. Nu går det en hel del uppför mot Alpillen och ni har en underbar utsikt över Les Baux, kallad klippstaden. På väl utvalda småvägar kommer ni till Arles, en stad präglad av romersk kultur och historia. Arles var romartidens näst största stad men är också Vincent van Goghs hemstad. Här stannar ni i 2 nätter.

Dag 4. Arles – Camargue – Arles (ca 45 km)
På småvägar kommer ni till Camargue, ett underbart naturlandskap. Camargue är ett deltaområde mellan Rhônes två mynningar i Medelhavet, till  hälften land, till hälften vatten. Här kan ni beskåda det rika fågellivet med bland annat rosa flamingos och silkeshäger. Camargue är berömt för de de vilda hästarna som Evert Taube så målande beskrivit och besjungit. Här finns svarta tjurar som används i den provencalska typen av tjurfäktning. Saintes-Maries-de-la-Mer är en berömd vallfartsort. Enligt legenden anlände två Marior hit i båt. De hade med sig tjänsteflickan Sara, som romerna betraktar som sitt skyddshelgon och årligen firar. På lugna småvägar tar ni er tillbaka till Arles.

Dag 5. Arles -Nîmes  (ca 50 km)
Idag cyklar ni genom städerna Tarascon och Beaucaire, som båda ligger längs Rhônefloden. Ta gärna en paus på något cafe´ längs flodstranden.  I Nîmes finns många välbevarade byggnader från romartiden. Ni kan besöka arenan, Maison Carrée eller de nyare delarna av staden

Dag 6. Nîmes – Pont –du-Gard – Uzès (ca 50 km)
Den högt belägna borgen i Tarascon ledsagar oss på färden genom vinfälten i området Costières-de-Nîmes.  Vid lunchtid ser ni redan Pont-du-Gard, en romersk viadukt som är världsberömd. Omgivna av doftande lavendel, timjan och rosmarin når vi den idylliska staden Uzès med medeltida charm, och ett torg omgivet av arkader. Övernattning i Uzes eller dess omgivningar.

Dag 7. Uzès – Orange (ca 55 km)
Idag ändrar landskapet karaktär igen och blir mera kulligt och böljande. Så småningom dominerar åter vin- och fruktodlingar. Ni korsar Rhône och kommer in i vinområdet Côte du Rhône och följer floden fram till Orange.

Dag 8. 
Frukost och hemresa.
Ladda ner program här: 

Vad kostar resan:

Prisena gäller per person i
svenska kronor

23 /3 - 3/5
6 - 14/10 

                    
 4/5 - 14/6
          8/9 - 5/10          
          15/6 - 7/9             
Dubbelrum hotell Kat A 12 100 kr 12 800 kr   13 600 kr
Tillägg enkelrum Kat A 3 500 kr 3 500 kr 3 500 kr
Dubbelrum Hotell Kat D 15 300 kr  16 200 kr  17 300 kr
Tillägg enkelrum Kat D 7 800 kr 7 800 kr 7 800 kr
Cykelhyra 7/21  växlar 1 300 kr 1 300 kr 1 300 kr
Elcykel  3 200 kr 3 200 kr  3 200 kr
Cykelhyra Premium 30 vx 2 200 kr 2 200 kr 2 200 kr

Alla priser är i svenska kronor per person. 

Detta ingår i priset:

  • 7 övernattningar på hotell i vald kategori
  • Bagagetransport mellan hotellen.
  • Informationmöte med vår lokala samarbetspartner samt kartmaterial
    och vägbeskrivning på engelska. ett set per rum.
  • Service – Hotline.
  • App med GPS-data att ladda ner.

Våra cyklar

Ni kan välja mellan 7-vx cyklar med fotbroms eller 21-växlade med handbroms. Det finns också en variant som heter Premium med 30 växlar. Ensidig cykelväska.
Elcykel finns också att hyra.
Cykelförsäkring ingår. Ta med egen hjälm.