NYHET – cykla längs Rhenfloden

Från Mainz till Köln- 6 nätter

Från Mainz till Köln
Floden Rhen är Västeuropas största flod. Den är 1 230 kilometer lång. Den rinner upp i Alperna och flyter från Bodensjön i Schweiz åt nord och nordväst genom Tyskland, Frankrike och Nederländerna till sitt utlopp i Nordsjön.
Rhen har genom historien varit den viktigaste handelsvägen mellan Medelhavets kulturer och norr. Redan för två tusen år sedan började man odla vin på sluttningarna, och det var romarna som hade med sig kunskapen.
 
På denna resa får ni uppleva Rhenfloden med gemytliga byar med korsvirkeshus, vinodlingar med världsstatus såväl som små familjeföretag. Städerna Mainz, Koblenz, Bonn och Köln samt de välkända vinbyarna Rüdesheim, St. Goar med Loreleyklippan. Kultur, vin, världsarv och gemytlighet.

Cyklingen är lätt - normalsvår
Längs hela Rhenfloden finns en fin cykelväg. Svårighetsgrad 2 på en 5- gradig skala.
Rhein Radweg eller Eurovelo 15.
Hotell
Ni bor på trevliga hotell, 3- och 4-stjärniga med frukost. Halvpension kan inte bokas. Extranätter går att boka i Köln och Mainz.
 
När vill ni resa?
Resan kan startas dagligen under perioden 6 april till 12 oktober 2024. Resan sker på egen hand. Resstart = första övernattningen.
Resa hit med flyg, tåg eller bil:  Närmsta flygplats är Frankfurt Main. Tåg till Mainz tar ca 30 minuter. På återresan kan ni ta tåget från Köln till Frankfurts flygplats, ca en timma. www.bahn.com 

Tåg hela vägen via Köpenhamn och Hamburg fungerar utmärkt. www.bahn.com. Fråga oss om i behöver tips och råd. Jämför även med Interrailkort. www.interrail.se
Kommer ni med bil finns allmänna parkeringsgarage i Mainz.  
 
Ladda ner reseprogrammet här för 2024:

Pris från 8 950 kr/person

Bagagetransport ingår

Program

Avresedatum: Dagligen från 6 april till 12 oktober 2024

Dag 1. Individuell resa till Mainz
Ta er tid att upptäcka den 2000-åriga romerska staden Mainz. Här finns en romersk teater, ett spännande historiskt centrum ”Altstadt” med vinstugor och restauranger och inte minst ett museum över Gutenberg, boktryckarkonstens uppfinnare. Era cyklar finns på hotellet.
 
Dag 2.  Mainz  – Rüdesheim (ca 35/50 km)
Er första cykeletapp på cykelvägen ”Rhein Radweg” tar er genom ett vackert landskap. Gör en avstickare till vinorten Eltville och klostret Eberbach, en av Tysklands mest betydelsefulla kulturmonument.  https://kloster-eberbach.de/en.
Ni kommer fram till den välkända vinorten Rüdesheim, med korsvirkeshus och den slingrande gatan ”Drosselgasse”, kantad av vinstugor och butiker. En linbana tar er upp till utsiktsplatsen Niederwalddenkmal.
 
Dag 3. Rüdesheim – St. Goar (ca 35 km)
Sankt Goar ligger i hjärtat av Rhendalen, känt för gamla slott, vinodlingar och en mytomspunnen klippa. Sankt Goar omges av den övre delen av mellersta Rhendalen, som är skyddad av UNESCO som ett världsarv. Stadens namn kommer från Goar från Aquitaine, en keltisk missionär som bosatte sig här på 500-talet.
Mest känd är klippan Loreley, 132 meter över floden, man kan ta en promenad dit upp.
 
Dag 4. St. Goar - Koblenz (ca 35 km)
Dagens etapp bjuder på många magnifika slott, såsom Marksburg och Stolzenfels, som tronar över Koblenz. Staden Koblenz ligger där Moselfloden flyter ut i Rhen, vid det s.k. Tyska Hörnet ”Deutsches Eck, med fina strandpromenader längs båda floderna.
 
Dag 5. Koblenz – Bad Godesberg (ca 46km)
Ni cyklar vidare genom vinodlingar och små romantiska vinbyar till Bad Godesberg, som är en förstad till Bonn. Detta var diplomatkvarter innan huvudstaden flyttades tillbaka till Berlin. Möjlighet att korta sträckan med en fin båttur på Rhen.
 
Dag 6. Bad Godesberg – Köln  (ca 45 km)
Cyklingen tar er genom Bonn, en stad värd ett besök och vidare till Köln,
Väl mest känd för den impnerande domen. Här finns en livlig ”Altstadt” och en fin park vid floden.
 
 Dag 7. Hemresa

Vad kostar resan? 

Priset gäller per person i svenska kronor.

 
Period  6-13/4 & 5-12/10  14/4-13/5 & 21/9-4/10 4/5-7/6 & 6/7-20/9 8/6-5/7
Dubbelrum inkl frukost     
8 950 kr   
         
9 950 kr   10600kr 
11500kr   
Tillägg enkelrum 3 000 kr 3 000kr  3 000kr  3 000kr 

Cykelhyra
 
1 100 kr  1 100kr  1 100kr  1 100kr 
Elcykel    3200kr   3200kr  3200kr  3200kr 

Allt detta ingår:

·       Sex övernattningar i dubbelrum med dusch  o wc på 3-4-stjärniga hotell inkl frukost
·       Bagagetransport mellan hotellen. Max 20 kg per väska
·       Kartor och informationsmaterial på engelska/tyska. Ett set per rum.
·       GPS-koordinater att ladda ner
 
I priset ingår ej: Ev färjeöverfarter ca 3 euro per person.
Eventuellt kan sk turistskatt tillkomma med ca 1-2€ per person och natt. Betalas direkt till hotellen.

Våra uthyrningscyklar

Cyklarna är av hög standard. ni kan välja mellan 21-växlade unisexcyklar med handbroms eller 7-växlade unisexcyklar med fotbroms. Möjlighet finns även att boka elcykel.
Alla cyklar är utrustade med cykelväska, styrstångsväska för kartmaterialet,  lås samt ett litet reparationsset. Om detta inte skulle räcka, kan ni ringa vårt servicenummer. Cykelförsäkring ingår.

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi också veta er längd. För längre herrar finns 21 växlade herrcyklar. Meddela detta vid bokningstillfället. Ta med egen hjälm. Finns ej att hyra.