Klassiska Toscana 
på fyra nätter 2023

 

Drömmen om Toscana, låt den gå i uppfyllelse med en härlig cykeltur!
Toscana är förmodligen Italiens mest kända och mest älskade landskap. Här möter vi god mat, goda viner, vänliga människor, ett böljande landskap med cypresser, vingårdar och tusenåriga byar.

Denna resa har vi tagit fram för er som vill ha en lite kortare tur (150 km), men ändå vill uppleva mycket. Resan startar i Lucca och går via Montecatini Terme och San Miniato till Florens. Ni bor på mycket bra hotell med frukost.

Medelsvår cykling
Cyklingen i detta område är av varierande svårighetsgrad, medel/svår, de böljande kullarna innebär uppförsbackar, men också nedför. Vissa etapper flacktlandskap, dag 3 och 4 mera backigt. Cyklingen går mestadels på vanliga landsvägar. I närheten av städerna får man räkna med en hel del trafik.

Resstart
Dagligen 1 april - 31 oktober 2023.

Resa hit:  
Närmsta flygplatser är Pisa och Florens.
Flygbiljetter bokar ni enklast och billigast via nätet.
Tåg/buss går från Pisa och Florens flygplatser till Lucca.
www.trenitalia.com. www.pisa.airport.com
Tar ca 50 min från Pisa och 1,20 tim  från Florens
Tåg hela vägen från Sverige går också bra. Fråga oss.
Kommer ni med bil finns parkeringsmöjligheter. Måste bokas. 

Ladda ner reseprogrammet här för 2023: 

Pris: fr  7 950 kr/person

Bagagetransport ingår

Program

Avresedatum: DAGLIGEN 1 april till 31 oktober 2023

Dag. 1. Ankomst Lucca
På kvällen (alternativt nästa morgon) hålls ett informationsmöte med vår lokala samarbetspartner, då får ni era cyklar, kartor samt all information för er resa, GPS-koordinater för orientering, sevärdheter m.m.
Den medeltida staden Lucca är omgärdad av en 12 meter bred mur, där man kan gå och cykla. Bland sevärdheterna märks Piazza Grande samt Piazza del Giglio med en staty av Garibaldi. Av stadens ca 40 kyrkor finns flera vars ålder går tillbaka till 600- och 700-talen och som uppvisar en egendomlig förening av bysantinska, italienska och gotiska former. Mest intressant är katedralen San Martino från 1000-talet, rik på konstskatter. Minnen av det antika Lucca är ruinerna av en teater och av en amfiteater. I närheten av staden ligger många stora privatvillor och ca 25 km därifrån de berömda baden, Bagni di Lucca. 
 
Dag 2. Lucca – Montecatini Terme (ca 48 km)
Dagens etapp följer huvudsakligen vinodlingarna i området, som heter d.o.c Colline Lucchesi e Montecarlo, så ni har många möjligheter att provsmaka vin och lokala specialitéer direkt från vingårdarna. Den medeltida staden Montecarlo ligger på en höjd, (ca 250 m ö-h) så cykeletappen blir både upp och nerför. Så småningom kommer ni ut på ett vackert slättland som omger Montecatini, med stora odlingar av blommor och prydnadsväxter.
 
Dag 3. Montecatini Terme – San Miniato (ca 47 km)
Montecatini Terme är en välkänd turistort med termalbad, flera hundra hotell, vackra parker, massor av shopping, men ett lugnt och avkopplande tempo.
Färden går vidare mot San Miniato, längs med floden Arnos slättland, på den gamla pilgrimsleden Via Francigena. San Miniato ligger på en mindre höjd, (150 meter över havet) så dagens etapp bjuder inte på så mycket ansträngning. San Miniato är känd som centrum för den vita tryffeln, som man givetvis återfinner i den lokala maten.
 
Dag 4. San Miniato – Florens (ca 53 km)
Idag väntar en fantastisk tur genom genom landsbygden som omger Florens.
Ni följer floden Arno och kommer till Montelupo Fiorentino, därifrån väntar en stigning upp till Artiminio och Pioggio alla Malva, med en hänförande utsikt över Arnodalen, med vinfält, olivlundar och lämningar av gamla byggnader. Området är den ursprungliga jaktegendomen för familjen Medici som regerade i Florens i århundraden. Nedfärden till Florens blir magnifik, och ni följer sedan floden Arno in till stadens centrum som man bäst upptäcker till fots. Cyklarna lämnas på hotellet.
 
Dag 5. Hemresa
Eller kanske några extra dagar i Florens. Pris på förfrågan.
 

Vad kostar resan ?

Priset gäller per person i svenska kronor.
Utresa VALFRI dag 1 april - 31 oktober 2023

April, oktober Maj, juni, juli,
augusti, september
Dubbelrum 7 950 kr 8 625 kr
Tillägg enkelrum 2 200 kr 2 200 kr
Cykelhyra inkl. packväska 1 200 kr  1 200 kr
Elcykel inkl. packväska 2 200 kr 2 200 kr

Eventuell turistskatt "citytax" kan tillkomma med ca 1-2 € per natt. Betalas direkt till hotellen.

Allt detta ingår:

Utsikt över Florens Utsikt över Florens
  • 4 övernattningar i rum med dusch och wc, frukost på mycket bra hotell,
    3-4 stjärnor.
  • Bagagetransport mellan hotellen.
  • Personlig information och cykelutlämning på engelska.
  • GPS-koordinater att ladda ner innehållande kartor och vägbeskrivningar samt information på engelska.
  • Service hotline. Vår samarbetspartner finns i Lucca, om ni behöver hjälp med något.

Våra uthyrningscyklar i Toscana

Cyklarna är 27- växlade s.k. trekking bike,  med ensidig packväska, flaskhållare. Reparations-set och lås medföljer. Elcykel finns att hyra. 
Cyklingen är medel/svår. Vissa etapper på flackt landskap. Dag 3 och 4 mera backar.  

OBS! För att få rätt cyklar behöver vi veta er längd. Meddela detta vid bokningstillfället.
Det är inte hjälmtvång, men vi rekommenderar detta för er säkerhet. Hjälm kan hyras för 350 kr, anges vid bokningstillfället eller tag med egen hjälm!