Toscanas heroiska kullar
med High end road bike
En utmaning 2023! 

Toscana är förmodligen Italiens mest kända och mest älskade landskap

Här möter vi god mat, goda viner, vänliga människor, ett böljande landskap med cypresser, vingårdar och tusenåriga byar. På denna resa får ni verkligen uppleva det mesta av Toscana, Pisa, Lucca, Florens, Siena, liksom små historiska byarsåsom Montalcino, Pienza, Volterra och Vinci. Underbara stigningar upp till Monte Serra och Apuanska alperna samt en oförglömlig etapp längs den "heroiska rutten",den klassiska tävlingsleden leden som tar er till Siena. En cykeltur för er som verkligen gillar utmaningar.

Cyklingen är för de sportiga - athlectic
Cyklingen i detta område (620 km) är av varierande svårighetsgrad, med dagsetapper på ca 100 km. Se även den topografiska kartan som indikerar höjderna. De böljande kullarna innebär uppförsbackar, men också nedför. Cyklingen går mestadels på vanliga landsvägar. I närheten av  städerna får man räkna med en hel del trafik.
Möjlighet finns att korta ner etapperna eller hitta alternativa, mindre krävande vägar.

Våra uthyrningscyklar 

 • Cyklarna är 27 växlade High-end road bikes.
 • Däck: Vittoria
 • Växlar: Shimano Tiagra 27 växlad
 • Gaffel: karbon

Resstart


Resa hit:  
Närmsta flygplatser är Pisa och Florens. Flyger ni till Florens kan ni ta tåget till Pisa, tar ca 1 timma. www.trenitalia.com 
Tåg hela vägen från Sverige går också bra, fråga oss.
 

För mer information om resan och priser kontakta oss! info@queentravel.se

Bagagetransport ingår

Program

Avresedatum: för mer information kontakta oss!

Dag. 1. Ankomst Pisa

Dag 2. Pisa - Volterra (ca 75  km på cykel, stigningupp till 810 m)
Ni lämnar Pisa och cyklar längs floden Arno till Pontedera, en fin liten by omgiven av vinodlingar. Ni kommer under dagen fram till Volterra, en medeltida, muromgärdad stad belägen på en höjd. Volterra är känd för sin alabaster och här kan ni njuta av både en romersk teater och det etruskiska museet Guarnacci.
 
Dag 3. Volterra – Siena (ca 70 km på cykel, stigning upp till 1140 m)
Ni cyklar längs Via Francigena, den medeltida pilgrimsleden och kommer till den underbara muromgärdade lilla staden San Gimignano. San Gimignano är välkänd som en stad som tillkom tack vare alla de pilgrimmer som övernattade här. Staden finns på UNESCOs världsarvslista och de många tornen är några av stadens sevärdheter. Fortsätt genom Colle val d'Elsa, uppkallad efter en etruskisk hjälte och ta er upp till Monteriggione med den berömda romerska kyrkan. Ni kommer fram till Siena, världsberömd för sitt stora öppna torg och de vackert röda tegelstensbyggnaderna.
 
Dag 4. Siena - Montalcino - Siena (ca 115 km på cykel, stigning upp till 1730 m)
Dagens utflykt tar er över grönskande kullar till det berömda vindistriktet Brunello. Ni fortsätter till Asciano och vid klostret Monte Oliveto kan ni ta en välbehövlig paus. Härifrån hr ni en underbar utsikt över vinodlingar, cypresser och små byar halvt gömda i skogen. Vill ni korta ner vägen tillbaka till Siena så kan ni ta ett tåg från Montalcino till Siena.
 
Dag 5. Siena - Radda in Chianti (ca 45 km på cykel, stigning upp till 970 m)
Dagens första stopp är Castagnolli, med slottet Brolio som tillhör den berömda vinfamiljen Ricasoli.  Ni kommer till slottet Meleto och slutligen till den lilla byn Radda in Chianti.Här finns många lämningar från etruskerna och ett ståtligt palats från medeltiden, Pretorio.
 
Dag 6. Radda in Chianti - Florens (ca 70 km på cykel, stigning upp till 970 m)
Idag följer ni Toskanas vinväg och ni kan njuta av olika vinprovninga., Ni kommer till byn Greve och kan stanna till på det triangelformade torget. Ni kommer också till Mercatale, en liten stad känd för sina många vingårdar.  Stanna också till i Impruneta med terracotta konst. Nu väntar Florens, Toskanas huvudstad., renässansens födelseplats. Florens behöver ingen närmare beskrivning- bara njut!
 
Dag 7.Hemresa

Sträckning 620 km (klicka för större bild)
Nivåkarta (klicka på bilden för att förstora)

Allt detta ingår:

Samling på torget i Siena Samling på torget i Siena
 • 6 övernattningar i rum med dusch och wc på utvalda, bra hotell, 3-4 stjärnor. 
 • 6 x frukost.
 • Bagagetransport mellan hotellen.
 • App med kartor, sevärdheter och vägbeskrivningar på engelska.
 • GPS-koordinater, ta med egen utrustning
 • Service hotline.

Våra uthyrningscyklar i Toscana

Cyklarna är 27 växlade  high end road bikes. Eftersom cyklarna saknar pakethållare, finns inga cykelväskor. Ta därför med ryggsäck eller liknande. Ta med egna pedaler och verktyg att montera dem.
Cyklarna är utrustade med en flaskhållare och ett kombinationslås samt ett reparationsset innehållande 2 innerslangar, pump, däckavtagare. Punkteringar och mindre reparationer förväntas ni klara av själva, vid större fel finns ett service nummer att ringa.
OBS: Ta med egna pedaler och verktyg för att montera dem.

Klicka för större bild.